Διεθνή

Νεκρή από επίθεση καρχαρία Γερμανίδα τουρίστρια

Νεκρή από επίθεση καρχαρία Γερμανίδα τουρίστρια Φωτογραφία: UNSPLASH
Ο καρχαρίας επιτέθηκε και ακρωτηρίασε την Γερμανίδα.

Μια Γερμανίδα τουρίστρια κατέληξε μετά από επίθεση από καρχαρία, στο αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο η 30χρονη, η οποία ταξίδευε με καταμαράν, δέχθηκε επίθεση από καρχαρία ενώ κολυμπούσε το απόγευμα της Δευτέρας. Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι ισπανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την ανάγκη «ιατρικής διακομιδής».

Μετά από διαβουλεύσεις με τις μαροκινές αρχές, έστειλαν ελικόπτερο στη θαλάσσια περιοχή όπου βρισκόταν το βρετανικό σκάφος αναψυχής «Dalliance Chichester». Λίγο αργότερα, η 30χρονη τουρίστρια επιβιβάστηκε ακρωτηριασμένη στο ελικόπτερο αφού είχε ήδη χάσει το πόδι της στην επίθεση που δέχθηκε από τον καρχαρία. Κατέληξε από από καρδιακή ανακοπή κατά την διακομιδή της σε νοσοκομείο της Λας Πάλμας.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο vesselfinder.com, το Dalliance Chichester, ένα σκάφος αναψυχής μήκους 17 μέτρων είχε αποπλεύσει από τη Λας Πάλμας το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου.

Οι επιθέσεις καρχαριών είναι πολύ σπάνιες στη συγκεκριμένη περιοχή. Πέρυσι καταγράφηκαν παγκοσμίως 69 θανατηφόρες επιθέσεις καρχαριών, που προκάλεσαν τον θάνατο 10 ανθρώπων: τέσσερις θάνατοι καταγράφηκαν στην Αυστραλία, δύο στις ΗΠΑ και από ένας σε Μπαχάμες, Αίγυπτο, Μεξικό και στη Νέα Καληδονία.