Ελλάδα

Βροχερός ο καιρός της Κυριακής - Οι 5 περιοχές που χρειάζεται ομπρέλα αύριο

Βροχερός ο καιρός της Κυριακής - Οι 5 περιοχές που χρειάζεται ομπρέλα αύριο
Σε αυτές τις περιοχές θα βρέξει την Κυριακή – Η πρόγνωση Καλλιάνου και Γιαννόπουλου

Βροχές αναμένονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Κυριακή με τον καιρό να μας δείχνει τη φθινοπωρινή του διάθεση σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου. 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, λίγες τοπικές βροχές αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια Επτάνησα, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και δυτική Πελοπόννησο, καθώς και τη δυτική Μακεδονία. Μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα σημειωθούν στην κεντροανατολική Πελοπόννησο, ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Ο καιρός στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν 4-5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Συννεφιά θα επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Γιαννόπουλος για Κυριακή: Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

kataigida intime 149 c3ec8

Για βροχερή Κυριακή κάνει λόγο και στην πρόγνωση του ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, που αναφέρει ότι αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή ενώ παραμένουν ισχυροί οι δυτικοί άνεμοι. Ειδικότερα, αύριο αναμένουμε λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στη Θράκη και το πρωί στο βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, στον Κορινθιακό , τη θάλασσα των Κυθήρων και τα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 23 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα δεν αλλάζει η θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και τα νησιά έως 28 βαθμούς. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Λίγες τοπικές βροχές προβλέπονται κυρίως στο Ιόνιο και την Κρήτη. Ενώ από την Τρίτη αναμένεται βροχερός καιρός στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, με τη θερμοκρασία όλη την εβδομάδα κάτω από τους 30 βαθμούς