Ελλάδα

Φωτιά στη Motor Oil: Τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν (Βίντεο - Εικόνες)

Φωτιά στη Motor Oil: Τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν (Βίντεο - Εικόνες) Φωτογραφία: INTIME/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ
Ήχησε το 112 λόγω της φωτιάς στη Motor Oil, «απομακρυνθείτε από την περιοχή»

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στις εγκαταστάσεις της Motor Oil, ενώ ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την αντιμετώπισή της.

Από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν τρεις εργαζόμενοι, ενώ ενεργοποιήθηκε και το 112, μέσω του οποίου εστάλη μήνυμα που καλούσε τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Εξαιτίας της φωτιάς προκλήθηκαν προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου.

Οι τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά στα άνω άκρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Motor Oil και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου. Στο σημείο παραμένουν δύο ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα με γιατρό.

{https://x.com/idiotypos/status/1836092565898301676}

{https://www.youtube.com/watch?v=PHl71DQNzl4&t=4s}

«Απομακρυνθείτε από την περιοχή»

Λίγο μετά την εκδήλωση της φωτιάς στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων της Motor Oil, ενεργοποιήθηκε το 112. Το μήνυμα που έλαβαν οι πολίτες τους καλούσε να απομακρυνθούν από την περιοχή.

«Σε εξέλιξη πυρκαγιά εντός των εγκαταστάσεων της Motor Oil. Απομακρυνθείτε από την περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το μήνυμα.

{https://x.com/112Greece/status/1836064147995344939}

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τη φωτιά

Στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα. Νωρίτερα, για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν και τρία ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει μαζούτ σε σωληνώσεις. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι η φωτιά πιθανόν να προκλήθηκε από έκρηξη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας shut down, στο πλαίσιο της οποίας ο καθαρισμός πραγματοποιείται από τεχνίτες που εισέρχονται στη δεξαμενή.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι λειτουργούν τα συστήματα ψύξης, όπως και τα πυροσβεστικά μέσα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου.

{https://x.com/epoxpyrosvestes/status/1836060305010385096}

Η επιχείρηση κατάσβεσης θα διαρκέσει ώρες

Το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς έχει απομονωθεί, σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής που επικαλείται το ΑΠΕ, ενώ ο καπνός και η φλόγα έχει μειωθεί και προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης σε παρακείμενες δεξαμενές.

Ωστόσο, λόγω των ιδιαίτερα εύφλεκτων υλικών δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού και αναμένεται η επιχείρηση κατάσβεσης να διαρκέσει πολλές ώρες, μέχρι να να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της ή επέκτασης της πυρκαγιάς, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Η ανακοίνωση της Motor Oil για την πυρκαγιά

Η Motor Oil εξέδωσε ανακοίνωση για την πυρκαγιά.

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες.

Η κατάσταση είναι σε ύφεση. Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

Διακοπή κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό

Εξαιτίας της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου, από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως και τα διόδια Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Νωρίτερα, διεκόπη η κυκλοφορία του Προαστιακού στο τμήμα μεταξύ Κινέτας και Κορίνθου, αλλά η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι αποκαταστάθηκε. 

Οι πρώτες εικόνες από τη φωτιά στη Motor Oil

motor_oil6_9383d.jpg

motoroil_fotia5_1689b.jpg

fotia-motor-oil-200_b51ee.jpg

fotia-motor-oil_d291f.jpg

fotia-motoroil105_165f2.jpg

fotia-motoroil103_8aa7d.jpg

fotia-motoroil104_a51a0.jpg

fotia-motor-oil101_a9fef.jpg

Φωτογραφίες: dnews, EUROKINISSI, INTIME/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ