Ελλάδα

Σε ύφεση η φωτιά στη Motor Oil

Σε ύφεση η φωτιά στη Motor Oil
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά στη Motor Oil προκλήθηκε από έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού δεξαμενής (διαδικασία shut down).

Σε ύφεση βρίσκεται το πρωί της Τετάρτης η φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους που εκδηλώθηκε περίπου στις 17:30 χθες το απόγευμα στις εγκαταστάσεις των παλαιών διυλιστηρίων.

Η πυρκαγια ξέσπασε κατά τη διάρκεια καθαρισμού σε δεξαμενή από ειδικό συνεργείο, ενώ τέθηκε τελικά υπό έλεγχο λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

{https://x.com/damomac/status/1836070040849862773}

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής ωστόσο συνέχιζαν να ρίχνουν νερό και αφρό στο σημείο, ώστε να σβήσει και η παραμικρή εστία.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στο σημείο βρισκόντουσαν 12 οχήματα και 30 πυροσβέστες, ωστόσο η εικόνα στο σημείο είναι τέτοια που σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις θα μπορούσαν πλέον να αποδεσμευτούν.

{https://x.com/antonkelaidon/status/1836074012343975947}

Νωρίτερα είχαν επιχειρήσει 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil, ενώ είχε εκδοθεί 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής και είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Συνολικά 4 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία από την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil: Ειδικότερα, τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, ένας με ασθενοφόρο και 2 με ΙΧ. Επίσης, άλλο ένα άτομο έχει διακομισθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι φέρουν ελαφρά εγκαύματα.