Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Εξαπλώνονται οι καταιγίδες - Προσοχή για πλημμυρικά φαινόμενα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Εξαπλώνονται οι καταιγίδες - Προσοχή για πλημμυρικά φαινόμενα Φωτογραφία: intime
Έντονη κακοκαιρία σήμερα στη χώρα μας σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Μετατωπίζονται και σε άλλες περιοχές οι καταιγίδες.

Έντονη αστάθεια και διαστήματα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Το βαρομετρικό χαμηλό παραμένει προς την κεντρική Μεσόγειο με αποτέλεσμα να μας στέλνει τις πιο ασταθείς αέριες μάζες, τις βροχές και τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Οι καταιγίδες αυτήν την χρονική στιγμή εκδηλώνονται προς το Ιόνιο, την περιοχή της Κέρκυρας και προς τη δυτική Στερεά, στα δυτικότερα τμήματα και στην Καλαμπάκα έχει πέσει πάνω από 50 τόνους νερού το στρέμμα.

Αυτά τα μέτωπα καταιγίδων θα εξαπλωθούν τις αμέσως επόμενες ώρες προς τα ανατολικά για να δημιουργήσουν αυτήν την κακοκαιρία, προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Πιο βαρύς θα είναι ο καιρός από το ύψος της Πελοποννήσου και πιο βόρεια, όπου εκεί θα συναντάμε μεγάλης διάρκειας βροχές και ισχυρές τοπικές καταιγίδες.

Θέλει πολύ προσοχή αυτός ο καιρός καθώς είμαστε σε μία εποχή με πολύ θερμές θάλασσες οι οποίες τροφοδοτούν αυτά τα φαινόμενα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα με χαλαζοπτώσεις και προβλήματα από τους κεραυνούς.

Ο Σεπτέμβριος επιτέλους συμβαδίζει με την εποχή στην οποία ανήκει.

Στην Αττική, κοντά στο απόγευμα θα πυκνώσουν οι συννεφιές και είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.

Δεν αποκλείεται να έχουμε προβλήματα και μέσα στο λεκανοπέδιο, μεγάλη προσοχή στις υδροροές και τα φρεάτια.

Στη Θεσσαλονίκη, άστατες οι καιρικές συνθήκες με μπόρες και ισχυρές τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες ιδιαίτερα στις περιοχές γύρω από τον Θεραμαϊκό.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Αύριο Πέμπτη, έντονα βαρύς ο καιρός προς τα δυτικά, κενρικά και βόρεια. Θα δούμε αρκετές βροχές και προς την Πελοπόννησο, ιδιαίτερα γύρω γύρω σε δυτικά και νότια τμήματα.

Η κακοκαιρία θα αφορά δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Παρασκευή παρόμοιο το καιρικό μοτίβο και από Σάββατο, περιορίζεται αυτός ο άστατος καιρός χρονικά και χωρικά.

Ο βοριάς μέσα στο Αιγαίο θα φέρει πιο ευσταθείς ατμοσφαιρικές συνθήκες. Θα δούμε να περιορίζεται αυτός ο άστατος καιρός το Σάββατο και στη συνέχεια με τον υδράργυρο να τραβάει και πάλι την ανηφόρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα οδηγηθούμε σε συνθήκες σημαντικής ζέστης.

Καλύτερες συνθήκες από Σάββατο και μετά.