Ελλάδα

Αδελφή του θύματος της φωτιάς: «Άφησε 3 παιδιά, ο φίλος του θα αποκτούσε το 3ο σε 20 μέρες»

Αδελφή του θύματος της φωτιάς: «Άφησε 3 παιδιά, ο φίλος του θα αποκτούσε το 3ο σε 20 μέρες»
Με αυταπάρνηση που αποδείχθηκε μοιραία για τη ζωή τους, δύο άντρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, έτρεξαν να βοηθήσουν έναν φίλο τους που βρισκόταν στο μαντρί του. Θρήνος για τους δύο

Δυστυχώς, η προσπάθειά τους είχε τραγική κατάληξη, όταν περικυκλώθηκαν από τη φωτιά κοντά στο χωριό Ελληνικό στο Ξυλόκαστρο, το βράδυ της Κυριακής.

Η αδελφή ενός από τα θύματα μίλησε στον ΣΚΑΪ για τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν από τις 9 το βράδυ, όταν οι δύο άντρες θεωρήθηκαν αγνοούμενοι. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, δεν υπήρχε καμία οργάνωση στην αναζήτηση, με αποτέλεσμα να μη γίνουν προσπάθειες εντοπισμού τους. «Ο αδελφός μου άφησε πίσω του τρία παιδιά, ενώ ο άλλος άντρας θα αποκτούσε το τρίτο του παιδί σε 20 ημέρες», πρόσθεσε με θλίψη.

Η φωτιά περικύκλωσε τους δύο άνδρες, ενώ το πυροσβεστικό όχημα αποχώρησε, συμβουλεύοντάς τους να απομακρυνθούν. Εκείνοι, ωστόσο, αποφάσισαν να παραμείνουν, όπως ανέφερε η αδελφή του ενός θύματος, σημειώνοντας ότι η ταυτοποίηση των σορών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Οι εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ δείχνουν ότι οι δύο άντρες προσπάθησαν να προσεγγίσουν την περιοχή του μαντριού με τα μηχανάκια τους. Ωστόσο, η φωτιά τους περικύκλωσε, οδηγώντας τους στον τραγικό θάνατο, καθώς οι απανθρακωμένες σοροί τους εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τις πρώτες ώρες της ημέρας.

NETWORK