Ελλάδα

Η Καρυστιανού απαντά στις αντιδράσεις στο εισιτήριο της συναυλίας για τα Τέμπη

Η Καρυστιανού απαντά στις αντιδράσεις στο εισιτήριο της συναυλίας για τα Τέμπη Φωτογραφία: SOOC/ ALEXANDROS MICHAILIDIS
«Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό σε αυτό που κάνουμε», τονίζει η Μαρία Καρυστιανού.

Με ένα βίντεο, το οποίο ανέβασε στα social media, η Μαρία Καρυστιανού απάντησε στις ενστάσεις που εξέφρασαν συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών για το γεγονός ότι θα έχει εισιτήριο η συναυλία που θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο.

Η συναυλία έχει προγραμματιστεί για τις 11 Οκτωβρίου και σε αυτή θα συμμετάσχουν οι Φοίβος Δεληβοριάς, Κοινοί Θνητοί, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Τάνια Τσανακλίδου. Οι καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς, ενώ ορίστηκε εισιτήριο 15 ευρώ.

Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση γονιών θυμάτων των Τεμπών, ανάμεσά τους ο Νίκος Πλακιάς- ο οποίος προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη- και η Βάσω Κούλπα.

Μετά τις αντιδράσεις, η Μαρία Καρυστιανού ανάρτησε ένα βίντεο- στο οποίο σημειώνει ότι με αυτό δεν απαντά στον Νίκο Πλακιά- αλλά επισημαίνει ότι η πρωτοβουλία της συναυλίας «αμαυρώνεται από κάποιους ανθρώπους που έχουν βιώσει τον ίδιο πόνο».

Παράλληλα, εξηγεί ότι η συναυλία γίνεται προκειμένου ο σύλλογος- που δημιούργησαν κάποιες από τις οικογένειες των θυμάτων- να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζεται για τη δικαστική «μάχη» εκτός των συνόρων.

Επιπλέον υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό» σε αυτό που κάνει ο σύλλογος.

{https://www.facebook.com/maria.karystianou/videos/857101603206252/}

Όλη η απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού

«Θα ήθελα να τοποθετηθώ δημόσια σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε από τον κύριο Πλακιά για τη συναυλία που θα γίνει για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο, την οποία οργανώνει ο σύλλογος, μαζί με κάποιους καλλιτέχνες.

Η τοποθέτησή μου, παρόλο που οι δημοσιογράφοι με ρωτάνε να σχολιάσω τον κ. Πλακιά, δεν θα είναι για τον κ. Πλακιά. Ο κ. Πλακιάς ας μιλήσει για τον εαυτό του. Εγώ θα μιλήσω για τον σύλλογο.

Έχω πει πολλές φορές ότι ο σύλλογος δημιουργήθηκε από μία μικρή ομάδα συγγενών, σίγουρα διπλάσιο αριθμό απ’ αυτόν που αναφέρει ο κ. Πλακιάς, από πολύ νωρίς διότι κατανόησε τη δυσκολία του αγώνα και θεώρησε ότι είναι καλύτερο να είμαστε ενωμένοι.

Δεν εκπροσωπεί όλες τις οικογένειες. Εμείς στον σύλλογο έχουμε μία πολύ επιθετική νομική γραμμή την οποία στηρίζουμε ένθερμα, έχουμε αποφασίσει ότι θα την απλώσουμε στο εξωτερικό και έχουμε κάνει κινήσεις γι’ αυτό. Έχουμε έρθει σε επαφή με νομικά γραφεία τα οποία ο κ. Πλακιάς αγνοεί. Έχουμε κάνει τις συνομιλίες και γνωρίζουμε τα οικονομικά μεγέθη που απαιτούνται για τον αγώνα αυτόν και που δυστυχώς δεν είμαστε στην οικονομική κατάσταση που μπορούμε να τον στηρίξουμε.

Πάραυτα δεν δεχόμαστε αυτό να αποτελέσει τροχοπέδη για τη δικαίωση του αγώνα μας.

Ως εκ τούτου αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συναυλία για να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για τους δικαστικούς αγώνες του εξωτερικού στους οποίους, ως γνωστόν, ο κ. Πλακιάς δεν συμμετέχει (όπως) και οικογένειες που ακολουθούν τη γραμμή που θέλει και ο κ. Πλακιάς.

Αλλά δεν το κάναμε μόνο για αυτό. Το κάναμε γιατί θέλαμε εκείνη τη μέρα, όλοι να βγούμε να τραγουδήσουμε για τα παιδιά. Εκείνη τη μέρα θέλαμε η φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά.

Ήταν μια μέρα αγάπης, μια μέρα σύμπνοιας και ομαδικότητας και συλλογικότητας και είναι κρίμα που αυτό αμαυρώνεται από κάποιους ανθρώπους που έχουν βιώσει τον ίδιο πόνο.

Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό σε αυτό που κάνουμε. Είμαστε διάφανοι και ξεκάθαροι και έχουμε αποδείξει πόσο πολύ μας ενδιαφέρει να πετύχει ο αγώνας μας.

Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους καλλιτέχνες που από την αρχή αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και στους καλλιτέχνες που περιμένουν να οργανωθεί η εκδήλωση η οποία έχει μπλοκαριστεί από την κ. Μενδώνη μέχρι στιγμής.

Εκείνη τη μέρα ας σταθούμε σ’ αυτό, ότι θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί για τα παιδιά που έφυγαν. Και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί για τα παιδιά που είναι δίπλα μας και για εμάς τους ίδιους που επιθυμούμε μία καλύτερη κοινωνία. Σας ευχαριστώ που είστε δίπλα μας».