Ελλάδα

Μυτιλήνη: Η συγκινητική ιστορία της νεογέννητης μικρούλας που εγκατέλειψε η μαμά και την φροντίζουν οι μαίες

Μυτιλήνη: Η συγκινητική ιστορία της νεογέννητης μικρούλας που εγκατέλειψε η μαμά και την φροντίζουν οι μαίες Φωτογραφία: PEXELS Photo by Isaac Taylor:
Κάθε φορά που κλαίει, οι μαίες φροντίζουν με αγάπη να το ταΐσουν και να το ηρεμήσουν καθώς η μητέρα το εγκατέλειψε και έφυγε.

Μια από τις ιστορίες που μας συγκίνησαν και μας τράβηξαν το ενδιαφέρον στην αρθρογραφία των ημερών είναι η συγκινητικη ιστορία της νεογέννητης μικρούλας μόλις 21 ημερών που την εγκατέλειψε η μαμά της και την φροντίζουν με αμέριστη αγάπη οι μαίες του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Όπως διαβάζουμε stonisi.gr το νεογέννητο μωράκι εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του όταν γεννήθηκε, καθώς όπως δήλωσε προέρχεται από βιασμό. Το βρέφος από το Αφγανιστάν που ήρθε στον κόσμο πριν 21 μέρες περίπου εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του λίγες ώρες μετά τη γέννησή του. Ωστόσο, δεν έμεινε μόνο του. Οι άξιες κοπέλες της κλινικής, σε κάθε βάρδια, το φροντίζουν με αφοσίωση, αγκαλιάζοντάς το σαν να είναι δικό τους παιδί.

Το κοριτσάκι είναι υγιέστατο και σήμερα ζυγίζει 3.940 κιλά, έχοντας πάρει τουλάχιστον ένα κιλό από την ημέρα γέννησής του. Κάθε φορά που κλαίει, οι μαίες φροντίζουν με αγάπη να το ταΐσουν, να το αλλάξουν και να το ηρεμήσουν προσφέροντας του ζεστασιά και μεγάλη αγκαλιά. Με εισαγγελική εντολή ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για την υιοθεσία του, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο, απολαμβάνει όλη τη φροντίδα και τη στοργή του προσωπικού.

Η ιστορία αυτού του παιδιού έχει συγκινήσει όχι μόνο τους εργαζομένους του νοσοκομείου, αλλά και την τοπική κοινωνία, καθώς πολίτες και οργανώσεις έχουν εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσουν, είτε προσφέροντας πρακτική υποστήριξη στο νοσοκομείο με την ελπίδα ότι το μωρό θα βρει μια οικογένεια που θα του δώσει την αγάπη και τη φροντίδα που τόσο αξίζει.