Ελλάδα

Μεγάλες φωτιές τώρα στην Ηλεία, εκκενώνονται χωριά

Μεγάλες φωτιές τώρα στην Ηλεία, εκκενώνονται χωριά
Φωτιά τώρα έχει ξεσπάσει στην περιοχή Γεράκι στην Ηλεία, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική. Νέα πυρκαγια στη Νεα Μανωλάδα Ηλείας σε ελώδη περιοχή, σε καλάμια. Επίγειες δυνάμεις και 2 ελικόπτερα

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι, του δήμου Ήλιδας στην Ηλεία. Στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με τρεις ομάδες δασοκομάντος και 18 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν, τέσσερα ελικόπτερα και επτά αεροπλάνα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Φωτιά στην Αμαλιάδα: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της κοινότητας Χάβαρι

Πριν από λίγο στάλθηκε νέο μήνυμα του 112  στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της περιοχής Χάβαρι προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr οι οποίες ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί η πυρκαγιά ήδη έχει κάψει κατοικίες στην περιοχή Μπουμπούνα ενώ κινείται με κατεύθυνση προς Χάβαρι

«Το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γεράκι είναι πολύ μεγάλο και δυστυχώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσκολεύουν το έργο των εναέριων και επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης», αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

6329116_eead2.jpg

6329104_1035d.jpg

Όπως προσέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, «το μέτωπο της φωτιάς κινείται τώρα προς την περιοχή Χάβαρι και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές».

Επίσης, ο Νίκος Κοροβέσης σημείωσε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έστειλε από την πρώτη στιγμή όλα τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας, για να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις».

Στην [υρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι, του δήμου Ήλιδας Ηλείας εχει μεταβεί ο Υπαρχηγός του ΠΣ, Νίκος Ρουμελιωτης και μεταβαίνει και ο Αρχηγός του ΠΣ, Θεοδωρος Βάγιας. Επιχειρούν 188 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων, 62 οχήματα, 8 Α/Φ και 9 Ε/Π εκ των οποίων 2 για συντονισμό.

Συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στις 14:30 εκδόθηκε μήνυμα απομάκρυνσης από το 112 από τις περιοχές Τσιχλαίικα, Βρεταίικα και Κρυονερί προς Αμαλιάδα

Στις 15:48 εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή τoυ οικισμού Χάβαρι.

Νέα πυρκαγια ΚΑΙ στη Νεα Μανωλάδα Ηλείας σε ελώδη περιοχή, σε καλάμια. Επίγειες δυνάμεις και 2 ελικόπτερα

Οι θυελλώδεις άνεμοι δυσκολεύουν τη μάχη με τις φλόγες

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών, καθώς οι φλόγες κινούνται γρήγορα και οι συνθήκες αλλάζουν διαρκώς ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση οι άνεμοι δεν θα κοπάσουν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι συνθήκες που επικρατούν κάνουν εξαιρετικά δύσκολο τον έλεγχο της κατάστασης, με την Πυροσβεστική να παραμένει σε επιφυλακή και να επιχειρεί σε όλα τα μέτωπα.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Τσιχλέικα, Κρυόνερο, Βρετέικα απομακρυνθείτε προς Αμαλιάδα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει μήνυμα του 112 που εστάλη προς τους πολίτες.

6329106_2e331.jpg

6329111_2ea0e.jpg

Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη ενώ με την βοήθεια των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, κινείται ταχύτατα προς το Κρυονέρι και εμφανίζεται εξαιρετικά επικίνδυνη και για τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.