Πολιτική

Ζαχαριάδης: Όποιος θέλει να καταθέσει υποψηφιότητα, πάει 30 υπογραφές και αναρτά το πόθεν έσχες

Ζαχαριάδης: Όποιος θέλει να καταθέσει υποψηφιότητα, πάει 30 υπογραφές και αναρτά το πόθεν έσχες Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
«Ο Στέφανος Κασσελάκης πετάει μια φράση στον αέρα. Ποια είναι η διαπλοκή;», διερωτήθηκε ο Ζαχαριάδης.

Πολύ σοβαρό θέμα χαρακτήρισε ο Κώστας Ζαχαριάδης τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη περί διαπλοκή, ενώ τόνισε πως όποιος θέλει να καταθέσει υποψηφιότητα, παρουσιάζει 30 υπογραφές και αναρτά το πόθεν έσχες του.

«Εγώ νομίζω ότι όταν κάπου δεν λέει ότι είσαι υποψήφιος, δεν είσαι υποψήφιος», σχολίασε αρχικά αναφερόμενος στο βίντεο που ανάρτησε την Πέμπτη ο Στέφανος Κασσελάκης και σημείωσε ότι αυτό έχει αρκετά «διφορούμενα και αντιφατικά» μηνύματα.

«Όποιος θέλει να καταθέσει υποψηφιότητα πάει 30 υπογραφές και αναρτά το πόθεν έσχες του και τελειώνει. Καταθέτει υποψηφιότητα. Δεν είναι καμία φοβερή διαδικασία», υπογράμμισε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του στο ERTNews.

Το Συνέδριο συγκαλείται ως ακόλουθο της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία ενέκρινε τη μομφή στον Στέφανο Κασσελάκη, επεσήμανε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

«Άρα έχει συγκεκριμένη θεματολογία και συγκεκριμένο σκοπό, που είναι η έγκριση των υποψηφιοτήτων προκειμένου να πάμε στις εκλογές. Το ερώτημα είναι: φοβάται κάποιος την ετυμηγορία των μελών; Δεν θέλει κάποιος να πάει σε μάχη από τη βάση του κόμματος στην οποία μιλούσε στο όνομα της μέχρι χτες. Γιατί εγώ μπορώ να δώσω και αυτή την ερμηνεία, αλλά το ζήτημα δεν είναι τι ερμηνείες δίνω εγώ ή να μιλάμε με χρησμούς και με σήματα καπνού. Το ζήτημα είναι καθαρό», συνέχισε.

Σε ό,τι αφορά τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη σε διαπλοκή, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρό θέμα.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης πετάει μια φράση στον αέρα. Εγώ ζητάω το περιεχόμενο. Ποια είναι η διαπλοκή; Ποιος είναι ο εκλεκτός της στο ΣΥΡΙΖΑ; Ποιοι έχουν στηρίξει και ποιους όλα αυτά τα χρόνια και ποιοι έχουν δώσει τις μάχες; Εγώ δεν δέχομαι αφηρημένες συζητήσεις περί διαπλοκής», τόνισε. «Δεν μπορεί να παίζουμε για εσωκομματική κατανάλωση, ότι κάποιοι είναι λίγο με τη διαπλοκή και κάποιοι δεν είναι», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το πώς μπορούν να συνυπάρξουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, υπογράμμισε: «Θα πρέπει να επιμείνουμε στο πολιτικό σκέλος. H πολιτική αντιπαράθεση, όσο σκληρή και να είναι, θα πρέπει να είναι πολιτική, θα πρέπει να αποφεύγονται οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί και να αποβληθεί αυτή η νοοτροπία. Και αυτός είναι ο τρόπος για μια ηγεσία η οποία θα είναι συνθετική, θα είναι συμπεριληπτική, θα θέλει να ενώσει το κόμμα και να γεφυρώσει το χώρο. Έτσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Εάν πάμε ένα κόμμα το οποίο είναι τραυματισμένο, είναι διασπασμένο, εμείς να το παραλάβουμε και να το διχάσουμε, θα έχουμε κάνει το καλύτερο δώρο στον κύριο Μητσοτάκη».