Ελλάδα

Φωτιά στην Ηλεία: Οι πρώτες εικόνες από τον τραυματισμό του πυροσβέστη

Φωτιά στην Ηλεία: Οι πρώτες εικόνες από τον τραυματισμό του πυροσβέστη
Ο πυροσβέστης υπέστη συντριπτικό κάταγμα, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Συγκλονίζουν οι πρώτες εικόνες από τον τραυματισμό του πυροσβέστη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την κατάσβεση της φωτιάς στην Ηλεία.

Ο πυροσβέστης της 6ης ΕΜΟΔΕ τραυματίστηκε ενώ επιχειρούσε στην περιοχή ανάμεσα σε Μπουμπούνα και Χάβαρι.

Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσε ελικόπτερο, το οποίο μετέφερε τον τραυματία στο νοσοκομείο του Πύργου. Ο πυροσβέστης υπέστη συντριπτικό κάταγμα τρίτου βαθμού και εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο.

«Οι γιατροί δεν πρόλαβαν να του κάνουν ούτε αξονική εξαιτίας της ακατάσχετης αιμορραγίας και μπήκε κατευθείαν στο χειρουργείο», ανέφεραν νωρίτερα πηγές του Dnews.

{https://www.youtube.com/watch?v=4RWi33WaQSs}

pyrosbestis_6a807.jpg

Στο Facebook αναρτήθηκε βίντεο που κατέγραφε τις πρώτες στιγμές μετά τον τραυματισμό του πυροσβέστη, το οποίο στη συνέχεια «κατέβηκε». Στο βίντεο ακούγονταν φωνές και κατά τα φαινόμενα υπήρχε ένταση ανάμεσα στους πυροσβέστες που ρωτούσαν συνάδελφό του γιατί έκανε όπισθεν με όχημα, τη στιγμή που τραυματίστηκε ο δασοκομάντο, δίπλα σε εστία φωτιάς.

Ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος περιέγραψε σε ανάρτησή του την επιχείρηση για τη διακομιδή του πυροσβέστη στο νοσοκομείο Πύργου.

«Η μεγάλη φωτιά στο Χάβαρι είχε θύμα ένα παλικάρι πυροσβέστη, το Θοδωρή, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα στην αριστερή κνήμη, στις προσπάθειες κατάσβεσης. Μαζί με τον διοικητή του νοσοκομείου Ηλείας, Σπύρο Πολίτη, οργώσαμε όλη την έκταση της φωτιάς και τελευταία στιγμή με κάλεσαν ως γιατρό να βοηθήσω τον άτυχο πυροσβέστη και να τον διακομίσουμε στο νοσοκομείο. Λόγω του δύσβατου της περιοχής, όταν δέχτηκα το τηλεφώνημα, από τον κ. Κώστα Κουτρουμπή, άμεσα μαζί με τον Βαγγέλη Χριστόφορου ανεβήκαμε στο δάσος και ψάχναμε να βρούμε πού ήταν το περιστατικό. Η φύση του τραυματισμού και η αμεσότητα όλου του κρατικού μηχανισμού ήταν τέτοια, που το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής παρέλαβε τον τραυματία και με αεροδιακομιδή τον μεταφέραμε στο νοσοκομείο Πύργου», έγραψε.

{https://www.facebook.com/drvaggos/posts/pfbid0K6WWtZx6QbzfR7XyWLEAm1mnt5ziQSayDugZQpiJrRuYP3kxc78rmVp8fU3SQmQwl}