Ελλάδα

O Λέκκας για τον μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα... που έχει αργήσει

O Λέκκας για τον μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα... που έχει αργήσει
«Έχει περάσει πολύς καιρός που δεν έχουμε μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα», παραδέχθηκε ο Ευθύμης Λέκκας.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μίλησε την Τρίτη για τους χθεσινούς σεισμούς σε Κρήτη και Θήβα, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν μας ανησυχούν οι δονήσεις των τελευταίων ημερών».

Σε ό,τι αφορά τους σεισμούς ανοιχτά της Ζάκρου και στην Θήβα επεσήμανε ότι «είναι πολύ μακριά οι δονήσεις στα επίκεντρα τους, το γεωτεκτονικό πεδίο είναι πολυ διαφορετικό», ενώ υπάρχει «μόνο χρονική σύμπτωση».

Σε ότι αφορά τα 4,5 Ρίχτερ στην Θήβα, που έγιναν αισθητά σε πολλές περιοχές της Αττικής, ο Ευθύμης Λέκκας υπογράμμισε ότι «είναι καθυστερημένος μετασεισμός των πολλών σεισμικών δονήσεων που γίνονταν πριν απο δύο χρόνια στην περιοχή».

Πρόσθεσε άλλωστε ότι είναι χαρακτηριστικό πως «από χθες μέχρι σήμερα δεν έχουμε άλλες δονήσεις στην Κρήτη ή στην Θήβα ή στην Σκιάθο».

«Έχει περάσει πολύς καιρός που δεν έχουμε μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ. «Αλλά δεν είναι σίγουρο ότι αν γίνει, θα έχει επιπτώσεις».

Όπως εξήγησε, «τα 2/3 της Ελλάδας είναι θαλάσσιος χώρος, ενώ τα κτίρια είναι σε καλό επίπεδο», επομένως «δεν θα έχουμε τόσο μεγάλες επιπτώσεις».