Ελλάδα

Καιρός: Αλλάζουν όλα - Πότε θα γίνει αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Αλλάζουν όλα - Πότε θα γίνει αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας
Καιρός: Ηλιοφάνεια και μέχρι 28 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο - Πότε θα κάνει «βουτιά» η θερμοκρασία

Για μερικές ακόμα ημέρες θα παραμείνουν οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες με τον καιρό να αλλάζει άρδην καθώς έρχεται μεγάλη πτώση τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με την μετεωρόλογο της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, η νέα εβδομάδα θα «κυλήσει» με αρκετή ηλιοφάνεια, βοριάδες 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός: Έρχεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Την Τετάρτη οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 7 και την Πέμπτη και Παρασκευή πιθανώς να φτάσουν τα 8 μποφόρ, γεγονός που θα συνοδευτεί από πτώση της θερμοκρασίας σε επίπεδα χαμηλότερα από το μέσο όρο για την εποχή, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, έως 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 με 26 και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 27 με 28 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια αλλά και νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ, η θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, η θερμοκρασία περίπου στα ίδια επίπεδα.