Ελλάδα

Αλλάζει ο καιρός: Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στο τέλος της εβδομάδας - Η εκτίμηση Κολυδά

Αλλάζει ο καιρός: Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στο τέλος της εβδομάδας - Η εκτίμηση Κολυδά
Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας.

Αλλάζει εντελώς το «πρόσωπο» του καιρού καθώς η παρατεταμένη καλοκαιρία με τις αυξημένες για την εποχή θερμοκρασίες σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά θα δώσουν «σκυτάλη» σε βροχές και «βουτιά» του υδράργυρου κάνοντας το κρύο αισθητό σε όλη τη χώρα.

Σε ανάρτησή του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, παρουσιάζει την πρόγνωσή του για τον καιρό της εβδομάδας που ξεκινά από την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου αναφέροντας ξεκάθαρα ότι περιμένουμε πτώση της θερμοκρασίας, έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα.

KAIROS 1310 6ab41

Κολυδάς για καιρό: Πότε θα δούμε επιτέλους βροχές και «βουτιά» της θερμοκρασίας

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς, «οι βροχές της Κεντρικής Μεσογείου -που εκεί θα είναι πολλές και έντονες- μας δίνουν μια ελπίδα και σε μας. Βέβαια απ' ότι δείχνουν τα προγνωστικά, οι περιοχές που θα ωφεληθούν στη χώρα μας θα είναι για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Κολυδά:

«Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

- Μετά από πολύ χρονικό διάστημα προβλέπεται να έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με διάρκεια και με τιμές κοντά ή λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή (Xάρτης 1 ).

- Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος μπαίνει και λίγο "αχνό μπλέ" στη ζωή μας (Χάρτης 2)

- Οι βροχές της Κεντρικής Μεσογείου -που εκεί θα είναι πολλές και έντονες- μας δίνουν μια ελπίδα και σε μας. Βέβαια απ' ότι δείχνουν τα προγνωστικά, οι περιοχές που θα ωφεληθούνστη χώρα μας θα είναι οι δυτικές για το ερχόμενο ΣΚ (Χάρτης 3).

- Στην μακροπρόθεσμη προοπτική, υπάρχει κάποιο "φως" στο τέλος της περιόδου από το τέταρτο βίντεο που ακολουθεί, αλλά η πρόγνωση αυτή είναι επισφαλής διότι βρίσκεται αρκετά μακριά στον προγνωστικό μας ορίζοντα (Βίντεο 4)».

{https://x.com/KolydasT/status/1845495143178162616}