Ελλάδα

Βιασμός 14χρονης στη Λέσβο από δύο άνδρες: Προσπάθησε να αυτοκτονήσει με χάπια

Βιασμός 14χρονης στη Λέσβο από δύο άνδρες: Προσπάθησε να αυτοκτονήσει με χάπια Φωτογραφία: eurokinissi
Η 14χρονη μαθήτρια από τη Λέσβο, επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή της, μετά την ανακάλυψη ότι βίντεο από τον βιασμό της είχε διαρρεύσει σε πρόσωπα του στενού της κύκλου.

Μια συγκλονιστική υπόθεση που αναδεικνύει την αναγκαιότητα ενίσχυσης της προστασίας ανηλίκων ήρθε στο φως στη Λέσβο, με πρωταγωνίστρια μια 14χρονη μαθήτρια που επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή της, μετά την ανακάλυψη ότι βίντεο από τον βιασμό της είχε διαρρεύσει σε άλλα πρόσωπα.

Η υπόθεση ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου, όταν η ανήλικη, δέχθηκε να πάει βόλτα με το αυτοκίνητο μαζί με δύο νεαρούς, ηλικίας 21 και 22 ετών που την έπεισαν να τους ακολουθήσει.

Οι δράστες την οδήγησαν σε απομονωμένη τοποθεσία, όπου με τη χρήση βίας την βίασαν και βιντεοσκόπησαν τις αποτρόπαιες πράξεις τους.

Η 14χρονη, γεμάτη τρόμο και ντροπή, κράτησε μυστικό τον εφιάλτη της, μέχρι που, την προηγούμενη εβδομάδα, πληροφορήθηκε ότι το βίντεο είχε διανεμηθεί σε πρόσωπα του στενού κύκλου της.

Αντιμέτωπη με τη φρίκη της δημοσιοποίησης του προσωπικού της βιώματος, επιχείρησε να αυτοκτονήσει, καταναλώνοντας χάπια της μητέρας της.

Η κατάσταση της υγείας της ήταν σοβαρή και η ανήλικη νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες στο νοσοκομείο του νησιού, όπου κατάφερε να αποκαλύψει στους γονείς της το δράμα που είχε βιώσει.

Η στήριξη της οικογένειας αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς μαζί με τον πατέρα της, προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομία.

Σε βάρος των δυο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία. Ο αρμόδιος εισαγγελέας αναμένεται να αποφασίσει την περαιτέρω ποινική μεταχείριση τους, ενώ από την πλευρά της κοινωνίας οι αντιδράσεις είναι έντονες, με εκκλήσεις για μεγαλύτερη προστασία των ανήλικων θυμάτων βίας και για την καταπολέμηση της κουλτούρας της σιωπής.