Ελλάδα

Η Aegean αναζητά τους αυριανούς πιλότους της

Η Aegean αναζητά τους αυριανούς πιλότους της Φωτογραφία: AEGEANAIR
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στου προγράμματος υποτροφιών της Aegean.

Η Aegean ανακοίνωσε την έναρξη ενός ακόμη νέου κύκλου του προγράμματος υποτροφιών πιλότων, προσφέροντας για ακόμα μια χρονιά σε 40 νέους και νέες την ευκαιρία να γίνουν επαγγελματίες πιλότοι.

Το πρόγραμμα της Aegean, το οποίο καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της αξίας των διδάκτρων που απαιτούνται για την απόκτηση επαγγελματικού πτυχίου πολιτικής αεροπορίας, έχει στόχο τη δημιουργία της επόμενης γενιάς των πιλότων της εταιρείας. Παράλληλα, υποστηρίζει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του κλάδου των αερομεταφορών στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα της Aegean έχει διάρκεια 17 έως 19 μήνες, διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση νέων ταλέντων σε μια απαιτητική και υψηλού κόστους επαγγελματική πορεία, όπου το κόστος εκπαίδευσης για κάθε πιλότο ξεπερνά τις 90.000 ευρώ.

Η συνολική επένδυση της εταιρείας για το Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων μέχρι σήμερα, υπερβαίνει τα 7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αντίστοιχο πρόγραμμα υλοποιείται και για την εκπαίδευση Μηχανικών Αεροσκαφών.

Οι αιτήσεις για τον νέο κύκλο υποτροφιών έχουν ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ιστοσελίδας του προγράμματος ενώ μπορούν να δουν τους αναλυτικούς όρους και τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων στην ιστοσελίδα της AEGEAN και να επικοινωνήσουν για όποιες συμπληρωματικές διευκρινήσεις ή πληροφορίες μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων της AEGEAN έχει ήδη υποστηρίξει, από το 2018, πάνω από 180 νέους και νέες συνολικά να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κλάδο. Οι 90 από αυτούς βρίσκονται ήδη στα πιλοτήρια του στόλου της Aegean και της Olympic Air. Επίσης, 80 ακόμα υποψήφιοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε στάδιο εκπαίδευσης. Σε συνεργασία με δύο από τις πιο αναγνωρισμένες σχολές αεροπορίας στην Ελλάδα, την Global Aviation και την Egnatia Aviation, η Aegean φροντίζει, ώστε οι συμμετέχοντες να λάβουν την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση για την απόκτηση του πτυχίου επαγγελματία πιλότου, ενώ με την απόκτησή του, οι συμμετέχοντες θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους επί τύπου αεροσκάφους στο νέο εκπαιδευτικό κέντρο Aegean│CAE Flight Training Center που άνοιξε στις αρχές του χρόνου στην νέα τεχνική βάση της αεροπορικής εταιρείας.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι υποψήφιοι εξασφαλίζουν και την άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση στα πιλοτήρια της Aegean και της Olympic Air.