Διεθνή

Χεζμπολάχ: To κινηματογραφικό βίντεο - απάντηση στο Ισραήλ με τα drones που διαθέτει

Χεζμπολάχ: To κινηματογραφικό βίντεο - απάντηση στο Ισραήλ με τα drones που διαθέτει Φωτογραφία: X
Η Χεζμπόλάχ επιμένει ότι η στρατιωτική της δεινότητα και δομή παραμένει ανέπαφη ακόμα και μετά τα ισραηλινά πλήγματα.

Ένα βίντεο – απάντηση στο Ισραήλ με τον στόλο των drone, που διαθέτει ανάρτησε η Χεζμπολάχ στέλνοντας το μήνυμα πως «οι δυνατότητές μας είναι μια χαρά».

Το καλοσχεδιασμένο κινηματογραφικό σχεδόν βίντεο, απεικονίζει σε αργή κίνηση, μαχητές να ετοιμάζουν αρκετά drones, ενώ περνούν από τα πλάνα και φωτογραφίες του εκλιπών αρχηγού τους Χασάν Νασράλα και του επικεφαλής του στρατού τους Φουάντ Σουκούρ.

Το βίντεο κυκλοφόρησε μία μέρα μετά τη φονικότερη επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ, όπου σκοτώθηκαν 4 στρατιώτες και τραυματίστηκαν πάνω από 60 από επίθεση με drone στη Χάιφα. Ήταν μία από τις 64 επιθέσεις που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ την Κυριακή, σύμφωνα με το Ισραήλ.

Η Χεζμπόλάχ επιμένει ότι η στρατιωτική της δεινότητα και δομή παραμένει ανέπαφη και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει στη μάχη το Ισραήλ, παρά τα πλήγματα που έχει υποστεί κυρίως σε επίπεδο ηγεσίας. Σε ομιλία του την Παρασκευή, ο επικεφαλής του στρατιωτικού γραφείου της Χεζμπολάχ Μοχάμεντ Αφίφ, ανέφερε πως η ομάδα των μαχητών στα σύνορα με το Ισραήλ ήταν «καλά» και έτοιμοι να αντεπιτεθούν σκληρά.

Οι μάχες στον νότο του Λιβάνου έχει στοιχίσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τη ζωή δεκάδων Ισραηλινών και άγνωστου αριθμού μαχητών της Χεζμπολάχ. Διευκρινίζεται ότι η Χεζμπολάχ σταμάτησε τον περασμένο μήνα να ανακοινώνει τους θανάτων των μελών της.

{https://twitter.com/will_christou/status/1845838212658287060}