Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Τα νέα δεδομένα του «Ωμέγα εμποδιστή», τι ισχύει με την μεγάλη κακοκαιρία στην Ιταλία

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Τα νέα δεδομένα του «Ωμέγα εμποδιστή», τι ισχύει με την μεγάλη κακοκαιρία στην Ιταλία Φωτογραφία: Eurokinissi
Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει και σήμερα στον καιρό, σχεδόν σε όλη τη χώρα με τοπικές συννεφιές στην περιοχή της Κρήτης και του νοτιοανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε πώς και στην Αττική θα είναι αίθριος με αραιές συννεφιές προς το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει από τους 16-17 βαθμούς και θα φτάσει τους 28 βαθμούς ενώ οι άνεμοι θα πλέουν έως τα 7 μποφόρ.

Ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στην Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 25 βαθμούς Κελσίου. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε για τον «Ωμέγα Εμποδιστής» ότι πρόκειται για ένα πεδίο μεγάλων βαρομετρικών πιέσεων που εμποδίζει τις κακοκαιρίες να εισέλθουν στη χώρα.

Αυτό το σύστημα θα παραμείνει σε συνδυασμό όμως με πιο χαμηλές πιέσεις προς την περιοχή της Κύπρου θα ενισχύσουν τους βοριάδες και θα καθαριστεί η ατμόσφαιρα.

Τέλος, μία σημαντική κακοκαιρία στην Ιταλία θα δυσκολευτεί να εισέλθει στην χώρα μας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Παρ' όλα αυτά, μπορεί να δώσει κάποια φαινόμενα στην δυτική Ελλάδα.