Ελλάδα

Καιρός - Meteo.gr: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας στη Β. Ελλάδα μέχρι 23/10 (Χάρτης)

Καιρός - Meteo.gr: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας στη Β. Ελλάδα μέχρι 23/10 (Χάρτης)
Για τσουχτερό κρύο στην Βόρεια Ελλάδα μέχρι τις 23/10 κάνει λόγο το Meteo στην ανάλυση του για την εξέλιξη του καιρού.

Σφοδρή αλλαγή του καιρού με τσουχτερό και παρατεταμένο κρύο μέχρι τις 23 Οκτωβρίου στην Βόρεια Ελλάδα κάνει λόγο η σημερινή πρόγνωση του Μeteo για το πώς θα κινηθούν θερμοκρασιακά οι επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σταδιακή υποχώρηση θα παρουσιάσουν οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα. Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να είναι αισθητή σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.
Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία οι αέριες μάζες που θα εγκατασταθούν πάνω από τη χώρα μας από την Παρασκευή 18/10 θα είναι γενικά κατά 4 έως 6 °C ψυχρότερες από τις κανονικές για την εποχή τιμές και τοπικά στη Βόρεια Ελλάδα 7 έως 8 °C ψυχρότερες από τις κανονικές για την εποχή τιμές.
καιρος κρυο
Στην εικόνες παρουσιάζεται ενδεικτικά το εύρος διακύμανσης της θερμοκρασίας έως τις 23/10 σε ύψος 1500 περίπου μέτρων επάνω από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Με την κόκκινη γραμμή παρουσιάζεται το «θερμότερο» σενάριο ενώ με τη μπλε γραμμή το «ψυχρότερο» σενάριο.
καιρος κρυο 2
Με πράσινη γραμμή παρουσιάζεται η διακύμανση της μέσης θερμοκρασίας με βάση όλα τα διαθέσιμα σενάρια του μοντέλου. Τέλος, με την μαύρη οριζόντια γραμμή σημειώνεται η προσεγγιστική μέση τιμή της εποχής σύμφωνα με δεδομένα της περιόδου 1991-2020. Όπως γίνεται εμφανές, όλα σχεδόν τα σενάρια δίνουν θερμοκρασίες χαμηλότερες συγκριτικά με τις κανονικές για την εποχή.
καιρος κρυο 3