Πολιτική

ΚΚΕ για περιστατικό με συρμό Προαστιακού: Τα επόμενα Τέμπη είναι εδώ

ΚΚΕ για περιστατικό με συρμό Προαστιακού: Τα επόμενα Τέμπη είναι εδώ Φωτογραφία: Eurokinissi
Η πολιτική του «πάμε και όπου βγει» είναι εδώ, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Ένα νέο σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα, όπου τρένο του Προαστιακού παραλίγο να μπει στο υπόγειο δίκτυο του Μετρό. Είναι ένα ακόμα περιστατικό, σε ένα μακρύ κατάλογο που επιβεβαιώνει ότι παρά τις φιέστες και τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, η μετακίνηση στην Αττική με τις αστικές συγκοινωνίες είναι επικίνδυνη. Είναι ένα ακόμα περιστατικό που αποδεικνύει ότι, 18 μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, η πολιτική του "πάμε και όπου βγει" είναι εδώ, πολιτική που θυσιάζει την ασφάλεια των συγκοινωνιών στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Μεταφορών της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «Είναι εδώ τα "επόμενα Τέμπη"! Η κυβέρνηση και διάφοροι "συνοδοιπόροι" της θα συνεχίζουν να τα ρίχνουν στους "σταθμάρχες", "μηχανοδηγούς" και στα "ανθρώπινα λάθη", τη στιγμή που δεν παίρνεται κανένα απολύτως μέτρο για να μετριαστούν οι συνέπειες των ανθρώπινων λαθών, σύμφωνα με όσα επιτρέπει η επιστήμη και η τεχνολογία το 2024.

Είναι εδώ η αντιλαϊκή πολιτική της απελευθέρωσης των μεταφορών της ΕΕ. Με βάση αυτή τη στρατηγική υλοποίησαν και νομοθέτησαν όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα. Η πολιτική της εμπορευματικής λειτουργίας των συγκοινωνιών δεν θεωρεί αναγκαία τα έργα συντήρησης της υποδομής των αμαξοστάσιων, μηχανοστασίων των δικτύων, τα ζητήματα του στόλου, της ασφάλειας στην κυκλοφορία, τις προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού. Όλα τα παραπάνω μπαίνουν στη ζυγαριά του "κόστους - οφέλους"».

«Την ίδια ώρα, τέτοιοι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί τροφοδοτούν με πακτωλούς χρημάτων τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και τους διάφορους μονοπωλιακούς ομίλους» αναφέρει η ανακοίνωση. «Σήμερα είναι αναγκαίο να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, συνολικά των εργαζομένων στην Αττική, για σύγχρονη, ασφαλή, φθηνή, τακτική, αστική συγκοινωνία μακριά από τις ράγες του αδηφάγου κέρδους», καταλήγει η ανακοίνωση.