Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Κύμα κακοκαιρίας θα προσπαθήσει να χτυπήσει την πόρτα της χώρας μας αλλά δεν θα τα καταφέρει

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Κύμα κακοκαιρίας θα προσπαθήσει να χτυπήσει την πόρτα της χώρας μας αλλά δεν θα τα καταφέρει Φωτογραφία: eurokinissi
Κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία θα προσπαθήσει να έρθει στη χώρα μας σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αισθητή είναι η πτώση του υδραργύρου και οι ισχυροί άνεμοι, ενώ το μεγάλο θερμοκρασιακό εύρος δίνει χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Για τα επόμενα αρκετά 24ωρα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στην νότια Ευρώπη ένα πολύ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που φαίνεται ότι έχει αρχίσει και επηρεάζει την κεντρική Μεσόγειο.

Το κύμα αυτό θα απασχολήσει την Ιταλία και θα προσπαθήσει να μετατοπιστεί λίγο πιο ανατολικά για να δώσει κάποια φαινόμενα και στη χώρα μας, περισσότερα προς το δυτικότερο άκρο της χώρα μας προς Ιόνιο και βόρειο Πέλαγος.

Αυτό συμβαίνει διότι λίγο πιο ανατολικά και βόρεια αναπτύσσεται αυτό το πεδίο υψηλών πιέσεων, αυτός ο εμποδιστής, ο οποίος στην ουσία του κλείνει τον δρόμο το εμποδίζει το κύμα και έτσι δεν μπορεί να μετατοπιστεί πιο ανατολικά, και η μετατόπισή του αυτή μας προστατεύει κατά κάποιον τρόπο.

Θέλουμε τις βροχοπτώσεις, είναι ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα προσπαθήσει να λάβει ακόμα και τροπικά χαρακτηριστικά στα νοτιότερα τμήματα της Ιταλίας και ευτυχώς δεν θα προλάβει να επεκταθεί και στη χώρα μας γιατί θα δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα από τις βροχοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά σήμερα, οι συννεφιές θα κυριαρχήσουν σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα και ίσως δώσουν στο πέρασμά τους κάποιες λίγες βροχές προς τα δυτικά και προς την περιοχή της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, όχι όμως κάτι το αξιόλογο.

Μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας περιμένουμε μέσα στο Αιγαίο στα ανατολικά, νοτιοανατολικά τμήματα.

Το θερμοκρασιακό εύρος ξεκινάει από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στους 3 βαθμούς Κελσίου και θα φθάσει τους 18 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, τους 23 με 26 στα υπόλοιπα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Είναι όντως το μεγάλο θερμοκρασιακό εύρος το οποίο είναι και χαρακτηριστικό της εποχής στην οποία βρισκόμαστε.

Μειώνεται συνεχώς η διάρκεια της ημέρας και σαφώς έρχονται πιο ψυχρές αέριες μάζες καθώς προχωρούν οι ημέρες και πηγαίνουμε όλο και πιο βαθιά μέσα στο φθινόπωρο.

Να τονίσουμε ότι θα επικρατήσουν δυνατοί βοριάδες μέσα στο Αιγαίο οι οποίο θα φθάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Επιμένουν οι βοριάδες και τις επόμενες ημέρες, έτσι θα πάμε τουλάχιστον μέχρι και τις αρχές της άλλης εβδομάδας ενώ αυτός ο αντικυκλώνας εμποδίζει την κακοκαιρία της Ιταλίας να φθάσει στη χώρα μας.

Θα δούμε κάποια κύματα στα πιο δυτικά.

Πολύ ισχυροί άνεμοι, τοπικά ακόμα και θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι οι οποίοι στην ουσία μεταφέρουν και το πιο ψυχρό αέρα, στη χώρα μας για να κάνει κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Και αύριο Σάββατο, το κύμα θα προσπαθήσει να χτυπήσει την πόρτα της χώρας μας αλλά δεν θα τα καταφέρει.

Θα πρέπει να υπάρχει μία ετοιμότητα, μέσα στο Ιόνιο και την περιοχή της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς όπου δεν αποκλείεται να δούμε κάποιες καταιγίδες οι οποίες όμως δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια.

Στην υπόλοιπη χώρα δεν φαίνεται κάτι το αξιόλογο, κάποιες βροχές θα βγουν στα ηπειρωτικά Σάββατο και Κυριακή.

Οι βροχοπτώσεις θα είναι ήπιες με τους βοριάδες και τη θερμοκρασία να θυμίζουν σαφώς φθινοπωρινές καταστάσεις σε σχέση με τη θερμοκρασία που ήμασταν τις προηγούμενες ημέρες, καθώς ήμασταν σε πάνω για την εποχή επίπεδα.

NETWORK