Ελλάδα

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την μαφιόζικη εκτέλεση του τοπογράφου στο Ψυχικό

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την μαφιόζικη εκτέλεση του τοπογράφου στο Ψυχικό
Νέες πληροφορίες έχουν ανακύψει σχετικά με τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Νέο Ψυχικό, καθώς οι διωκτικές αρχές εντόπισαν ύποπτες συναλλαγές στους τραπεζικούς λογαριασμούς του κατηγορούμενου ως εκτελεστή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Real News, η άρση του απορρήτου τραπεζικών συναλλαγών έδειξε καταθέσεις χρημάτων από δύο άλλες εταιρείες προς την εταιρεία του 44χρονου, η οποία βρίσκεται πλέον υπό έρευνα. Αυτές οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν λίγο πριν τη δολοφονία.

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι και οι τρεις εμπλεκόμενες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας του φερόμενου δράστη, λειτουργούν σε ασαφές καθεστώς, χωρίς σαφείς νομικούς εκπροσώπους ή πραγματικές δραστηριότητες. Η εταιρεία του κατηγορούμενου δεν φαίνεται να έχει έδρα ή εξοπλισμό, παρά το γεγονός ότι υποτίθεται ότι ειδικεύεται σε σκαπτικά μηχανήματα.

Οι έρευνες στρέφονται τώρα στην ανεύρεση δύο πιστολιών και του μαύρου σκούτερ που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος τόσο για να παρακολουθεί το θύμα όσο και για τη διαφυγή του μετά τη δολοφονία. Τα νέα αυτά στοιχεία συνδέονται με το πλαίσιο των συναλλαγών, το οποίο οι αρχές διερευνούν σε συνεργασία με το «ελληνικό FBI», προσπαθώντας να εντοπίσουν πιθανή οικονομική σχέση με τη δολοφονία.