Ελλάδα

Φλώρινα: Πρόστιμο 10.000 ευρώ είχε επιβληθεί στο ξενοδοχείο – Σε κρίσιμη κατάσταση ένας άνδρας

Φλώρινα: Πρόστιμο 10.000 ευρώ είχε επιβληθεί στο ξενοδοχείο – Σε κρίσιμη κατάσταση ένας άνδρας Φωτογραφία: EUROKINISSI
Γιατί επιβλήθηκε πρόστιμο από τον ΕΟΤ στο ξενοδοχείο στη Φλώρινα όπου 14 άτομα παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ένας άνδρας που ήταν ανάμεσα στα 14 άτομα που εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα, ενώ διέμεναν σε ξενοδοχείο στην περιοχή Λιμνοχωρίου Αμυνταίου, στη Φλώρινα.

Στο μεταξύ, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 20 Οκτωβρίου επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΤ επέβαλε το συγκεκριμένο πρόστιμο στο ξενοδοχείο για δύο λόγους: πρώτον ότι δεν γνωστοποιήθηκε από τους υπεύθυνους η λειτουργία υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεύτερον ανακριβή και αναληθή στοιχεία που αφορούσαν την άδεια λειτουργίας.

Η κατάσταση των 14 που δηλητηριάστηκαν

Ένας άνδρας- είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες αν πρόκειται για 48χρονο ή 55χρονο- νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, όπου διασωληνώθηκε και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο άνδρας υπέστη εγκεφαλική βλάβη και τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα.

Η σύζυγός του επίσης νοσηλεύεται, σε καλύτερη κατάσταση, στο Μποδοσάκειο. Το ζευγάρι από την Πάτρα είχε πάει για τριήμερο στη Φλώρινα.

Εξιτήριο πήραν εννέα άτομα που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Φλώρινας, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί με τους δύο από τους τέσσερις που νοσηλεύονταν στο Μποδοσάκειο. Οι άλλοι δύο- ανάμεσά τους η σύζυγος του άνδρα που είναι σε κρίσιμη κατάσταση- θα παραμείνουν για νοσηλεία προληπτικά.

Το χρονικό της δηλητηρίασης στη Φλώρινα

Περίπου στις 22:30 του Σαββάτου άτομα που είχαν καταλύσει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο άρχισαν να νιώθουν δυσφορία, ναυτία και ζαλάδα.

Όσο περνούσαν οι ώρες τα συμπτώματα έγιναν πιο έντονα. Κάποιοι λιποθύμησαν και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά. Στο δωμάτιο όπου διέμενε το ζευγάρι από την Πάτρα, οι πυροσβέστες έσπασαν τα παντζούρια και τα παράθυρα που ήταν κλειστά, προκειμένου να μπουν.

Ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη περιέγραψε στην ΕΡΤ ότι αρχικά θεώρησαν πως πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση, αλλά άνοιξαν τα παράθυρα και αισθάνθηκαν καλύτερα.

ΦΛΩΡΙΝΑ

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου συνελήφθη και κατηγορείται για παράβαση του ποινικού κώδικα περί επικίνδυνης σωματικής βλάβης και σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Στο ξενοδοχείο πήγε πραγματογνώμονας, ενώ ο 53χρονος ιδιοκτήτης αναμένεται να οδηγηθεί αύριο το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα.

ΦΛΩΡΙΝΑ

Τα σενάρια για τα αίτια της δηλητηρίασης

Το ξενοδοχείο ήταν κλειστό για αρκετό καιρό και έπειτα από πλήρη ανακαίνιση άνοιξε στις 13 Σεπτεμβρίου. Είχε καινούριο λέβητα αερίου.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στον σωλήνα διαφυγής των αερίων από την καύση στον λέβητα που είχε τοποθετηθεί χαμηλά στο κτίριο και ενδεχομένως τα αέρια αυτά να μπήκαν στο σύστημα εξαερισμού, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αμυνταίου Γιάννης Λιάσης έκανε λόγο για ολέθριο λάθος του κατασκευαστή του ξενοδοχείου το οποίο άνοιξε πρόσφατα.