Ελλάδα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες Φωτογραφία: intime
Αλλάζει ο καιρός.Φεύγει η ζέστη, έρχονται βροχές και καταιγίδες.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και μετά τις υψηλές θερμοκρασίες έρχονται από την Τετάρτη βροχές και καταιγίδες στη χώρα μας.

Ειδικότερα, την Τετάρτη, στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, καθώς και στην Κρήτη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια και θα φθάσει στη δυτική Μακεδονία τους 18 με 19 βαθμούς, στα δυτικά,τη νότια ηπειρωτική χώρα, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 25 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή

Φθινοπωρινά θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού και την Πέμπτη και την Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές ώρες.

Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

Την Παρασκευή, στα ανατολικά της ηπειρωτικής χώρας και την Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Τοπικά περιορισμένες ορατότητες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.