Ελλάδα

Δικογραφία για τη συναυλία του Γιάννη Πάριου στη Θεσσαλονίκη, τα μέτρα που δεν τηρήθηκαν

Δικογραφία για τη συναυλία του Γιάννη Πάριου στη Θεσσαλονίκη, τα μέτρα που δεν τηρήθηκαν
Οι συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους δεν έχουν απαγορευτεί, ωστόσο οι διοργανωτές οφείλουν να εξασφαλίζουν πως οι θεατές τηρούν τις αποστάσεις και είναι καθήμενοι

Το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου προχώρησε αυτεπάγγελτα στον σχηματισμό δικογραφίας για τη συναυλία του Γιάννη Πάριου στο Θέατρο Γης της Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Κυριακής 3 Οκτωβρίου.

Η έρευνα πρόκειται να στραφεί κατά των διοργανωτών, οι οποίοι δεν τήρησαν τα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού, καθώς σύμφωνα με το GrTimes, όταν ο Γιάννης Πάριος άρχισε να τραγουδάει νησιώτικα, σχεδόν όλο το θέατρο σηκώθηκε όρθιο και δεκάδες άτομα άρχισαν να χορεύουν μπροστά από τη σκηνή.

Σημειώνεται πως έχει ήδη διαταχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκαταρκτική έρευνα για συναυλία που δόθηκε ένα 24ωρο νωρίτερα στο Θέατρο Συκεών, στη Θεσσαλονίκη.

Αφορμή αποτέλεσαν δημοσιεύματα για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων σε συναυλία που έδωσε καλλιτέχνης της ραπ μουσικής, με την έρευνα να έχει ανατεθεί στο αστυνομικό τμήμα Νεάπολης – Συκεών.