Ελλάδα

Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Λουτράκι, κάηκαν σπίτια - Κλειστή η Εθνική Οδός

Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Λουτράκι, κάηκαν σπίτια - Κλειστή η Εθνική Οδός Φωτογραφία: ΕΡΤ
Προς Καλαμάκι κινείται η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στο Λουτράκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ,  η αλλαγή της φοράς των ανέμων οδηγεί την φωτιά του Λουτρακίου προς το Καλαμάκι και την περιοχή γύρω από τα διόδια.

Λόγω της φωτιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου Από τον κόμβο των Αγ. Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου και στα δύο ρεύματα.

H πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (17/7) στην περιοχή Καλλιθέα Λουτρακίου. Προληπτικά εκκενώθηκαν τρεις κατασκηνώσεις και τα 800 παιδιά βρίσκονται στο κλειστό Γήπεδο Λουτρακίου.

Μήνυμα του 112 προτρέπει για εκκένωση των περιοχών Καλλιθέα, Πευκιά, Αγ. Κωνσταντίνος και Ειρήνη της Κορινθίας.

{https://twitter.com/112Greece/status/1680918914308382720?}

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

«Δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή. Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Καλαμάκι Ίσθμια, Παράδεισος εκκενώστε προς Κόρινθο. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Δραματικές ώρες στον οικισμό Ειρήνη - Κάηκαν σπίτια

Στον οικισμό Ειρήνη και πλέον οι φλόγες έχουν φτάσει και έχουν καταστρέψει τα πρώτα σπίτια.

Υπενθυμίζεται ότι ο οικισμός έχει εκκενωθεί με εντολή της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά κατευθύνονται προς τον Άγιο Χαράλαμπο ενώ στο σημείο καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της.

Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Κόρινθο - Εκκενώθηκε το γηροκομείο Ελπίς

Η φωτιά που ξεκίνησε από τον Κουβαρά λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι, συνεχίζει και καίει ανεξέλεγκτη, και «προχωράει» προς Λαγονήσι. Επιπλέον έχει δοθεί εντολή εκκένωσης σε Σαρωνίδα και Ανάβυσσο.

Μαίνεται η φωτιά στον Κουβαρά, ενώ την ίδια στιγμή έχει ξεσπάσει μεγάλη και επικίνδυνη πυρκαγιά στο Λουτράκι.

Στην Ανάβυσσο, εκκενώνεται ιππικός όμιλος, οπού μέχρι πριν λίγο παρέμεναν εκεί πάνω από 15 άλογα με υπεύθυνους και σκυλιά.

Στο βίντεο φαίνεται ότι τα άλογα είναι πολύ τρομαγμένα, με την χαοτική και αποπνιχτική κατάσταση που επικρατεί.

Εκκενώθηκαν οι τρόφιμοι από το γηροκομείο «Ελπίς», ενώ ήδη τα παιδιά από την κατασκήνωση Sportcamp Loutraki βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος».

Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρονται με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Καλλιθέα.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο Λουτρακίου, η εκκένωση της κατασκήνωσης Sportcamp Loutraki ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και τα παιδιά βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος».

Σημειώνεται ότι λόγω της μεγάλης φωτιάς έχει δοθεί εντολή για διακοπή κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου και από τα δύο ρεύματα από τους Αγίους Θεοδώρους ως την Επίδαυρο.