Διεθνή

Ο καιρός σήμερα Κυριακή 29/5

Ο καιρός σήμερα Κυριακή 29/5
Άκρως καλοκαιρινές ημέρες θα ακολουθήσουν με αίθριο καιρό, ζέστη και ασθενείς ανέμους. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 32 βαθμούς την Κυριακή στα κεντρικά ηπειρωτικά, με πιο δροσερά τα νησιά του Αιγαίου και τη δυτική Ελλάδα καθώς εκεί το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 26 με 28 βαθμούς.

Από την Δευτέρα θα αρχίσει να ζεσταίνεται και η υπόλοιπη χώρα με τις τιμές θα κυμαίνονται στους 27 με 30 βαθμούς στη νησιωτική χώρα και τους 30 με 35 βαθμούς οι μέγιστες τοπικά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Από την Δευτέρα θα υπάρχουν στην ατμόσφαιρα υψηλά ποσοστά σκόνης επιβαρύνοντας περισσότερο την ατμόσφαιρα μαζί με τη ζέστη.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή:
Στη Θράκη και στην Μακεδονία ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι ασθενείς και η θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Το θερμόμετρο από 17 έως 27 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς νότιοι και η θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο ήλιος με αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία από 15 έως 28 και στα ανατολικά 29 βαθμούς.

Παρόμοιος καιρός και στα Κύθηρα με τον υδράργυρο μέχρι τους 26 βαθμούς.

Στην Κρήτη αίθριος καιρός με ασθενείς νότιους ανέμους και το θερμόμετρο από 17 έως 28 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου καλός καιρός και οι άνεμοι νότιοι ασθενείς και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι βορειοδυτικοί στα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς.

Στην Αττική αίθριος καιρός με ήπιους ανέμους. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.