Διεθνή

Die Welt: Ασύλληπτος και οπλισμένος ο δράστης του χτυπήματος στο Βερολίνο

Die Welt: Ασύλληπτος και οπλισμένος ο δράστης του χτυπήματος στο Βερολίνο
Δεν είναι ο συλληφθείς Πακιστανός ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία επικαλείται πηγές στην αστυνομία. "Συλλάβαμε τον λάθος άνθρωπο", δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας. "Κι ως εκ τούτου, (έχουμε) μία νέα κατάσταση. Ο πραγματικός δράστης είναι ακόμη ένοπλος, ασύλληπτος και ικανός να προκαλέσει νέα επίθεση", αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη την ίδια πηγή. Αλλά και η αστυνομία του Βερολίνου δήλωσε μέσω Twitter εξαιρετικά ανήσυχη επειδή ο συλληφθείς για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου αρνείται κάθε ανάμειξη. Η αστυνομία συνιστά στους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση, ενώ ο επικεφαλής του Σώματος δήλωσε ότι δεν είναι σαφές αν ο συλληφθείς είναι ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε πάνω στην κατάμεστη αγορά.

Μάλιστα, αναφέρει ότι ο δράστης παραμένει ασύλληπτος και οπλοφορεί προειδοποιώντας ότι μπορεί να υπάρξουν και νέες επιθέσεις.

Στο μεταξύ, ο ύποπτος Πακιστανός αρνείται κάθε ανάμειξη, μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο N-TV, επικαλούμενο τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων DPA.