Διεθνή

Τζο Μπάιντεν: Δεν φεύγω, κανένας δεν με διώχνει

Τζο Μπάιντεν: Δεν φεύγω, κανένας δεν με διώχνει Φωτογραφία: EPA/ SAMUEL CORUM
«Θα είμαι σε αυτή την κούρσα έως το τέλος και θα νικήσουμε», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε με έμφαση τους συνεργάτες του ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Οι New York Times έγραψαν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί, κάτι που διέψευσε ο Λευκός Οίκος.

Σε επικοινωνία με την ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του, ο Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε ότι «οι τελευταίες ημέρες ήταν δύσκολες» και πως οι συνεργάτες του δέχονται τηλεφωνήματα και ερωτήσεις.

«Επιτρέψτε μου να το πω με όσο μεγαλύτερη σαφήνεια και όσο πιο απλά και ειλικρινά μπορώ: Κατεβαίνω στις εκλογές. Είμαι ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος. Κανένας δεν με διώχνει. Δεν φεύγω. Είμαι σε αυτή την κούρσα μέχρι το τέλος και θα νικήσουμε. Γιατί όταν ενωνόμαστε οι Δημοκρατικοί, πάντα νικάμε», ξεκαθάρισε ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN.

{https://x.com/gabegutierrez/status/1808558625327362415}

«Απολύτως όχι» ήταν η απάντηση της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν Πιερ, όταν ρωτήθηκε σήμερα αν ο Τζο Μπάιντεν σκέφτεται να αποσυρθεί από την κούρσα.

Η εκπρόσωπος ρωτήθηκε εάν υπάρχει κάτι που θα το άλλαζε αυτό. Η Καρίν Ζαν Πιερ απέφυγε να απαντήσει ευθέως, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να παραθέσει τις συνθήκες που θα έκαναν τον πρόεδρο να αλλάξει γνώμη.

Στις δηλώσεις της, επανέλαβε τις εξηγήσεις του Τζο Μπάιντεν ότι η απόδοσή του στο- καταστροφικό για εκείνον- debate επηρεάστηκε από το τζετ λαγκ, την κούραση από ταξίδι στο εξωτερικό και ένα κρύωμα. Στις επίμονες ερωτήσεις που δέχθηκε, ανέφερε ότι αυτά αποτελούν εξήγηση και όχι δικαιολογίες.