Διεθνή

Αναστασιάδης: Θα εργαστούμε εντατικά, με την ελπίδα να αποδώσουν οι συνομιλίες

Αναστασιάδης: Θα εργαστούμε εντατικά, με την ελπίδα να αποδώσουν οι συνομιλίες
Θα εργαστούμε εντατικά, με την ελπίδα να αποδώσουν οι συνομιλίες και να καταλήξουμε σε θετικά αποτελέσματα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προσερχόμενος στο Παλάτι των Εθνών, στη Γενεύη, σήμερα για τη δεύτερη ημέρα των συνομιλιών του με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για το Κυπριακό, η οποία θα ξεκινήσει με το κεφάλαιο της διακυβέρνησης

Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι αισιόδοξος ότι θα πάει καλά η σημερινή ημέρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «θα εργαστούμε εντατικά, με την ελπίδα να αποδώσουν οι συνομιλίες και να καταλήξουμε σε θετικά αποτελέσματα».

Το Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν σήμερα το πρωί  ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Διευθυντής του διπλωματικού του γραφείου και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Πόλυς Πολυβίου.

Τις ελληνικές θέσεις για τα ζητήματα ασφάλειας και εγγυήσεων επανέλαβε χθες σε επικοινωνία που είχαν, στον Τούρκο Πρόεδρο ο Έλληνας Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου και τόνισαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας διατύπωσε την εκτίμηση ότι πιθανή λύση στο Κυπριακό θα έχει θετική επίδραση στον κυπριακό λαό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Επίσης, κατά τις ίδιες πηγές, όσον αφορά στην ίδια τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, ο κ. Τσίπρας σημείωσε στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν τη θέση ότι θα μεταβεί στη Γενεύη μόνο εφόσον διαφανεί πιθανότητα συμφωνίας.