Διεθνή

Νέες προκλητικές δηλώσεις Μάλοχ: Η Ελλάδα θα αποφασίσει από μόνη της να εγκαταλείψει το ευρώ

Νέες προκλητικές δηλώσεις Μάλοχ: Η Ελλάδα θα αποφασίσει από μόνη της να εγκαταλείψει το ευρώ
Ο «εκλεκτός» του Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ε.Ε. Τεντ Μάλοχ, σε συνέντευξή του ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα θα αποφασίσει μόνη της να εγκαταλείψει το ευρώ.

«Αυτή τη φορά, πρέπει να πω, είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει μόνη της το ευρώ. Το ενδιαφέρον στοιχείο σε ό,τι αφορά την Ελλάδα είναι γιατί η χώρα βρίσκεται και πάλι στο χείλος του γκρεμού. Είναι σαν να έχουμε ξαναδεί το έργο. Θα τελειώσει ποτέ; Πιστεύω ότι αυτή την φορά οι πιθανότητες είναι ισχυρότερες ότι η Ελλάδα από μόνη της θα αποφασίσει να εγκαταλείψει το ευρώ» είπε ο κ. Μάλοχ» υποστήριξε στην εκπομπή του Σκάι «Ιστορίες».

Την ίδια ώρα, ο Μάλοχ επανέλαβε τη θέση ότι «το ευρώ είναι μια αληθινά προβληματική ζώνη» ενώ εκτίμησε ότι σε λίγο καιρό θα αξίζει όσο το δολάριο.
«Θα μπορούσε δυνητικά - δεδομένων των πολιτικών συνθηκών στην Ευρώπη – να υπάρξει μια κατάρρευση του ευρώ» είπε ο ίδιος.

Στη συνέχεια ο κ. Μάλοχ σημείωσε πως υπάρχουν «εύλογα ερωτήματα» για το «εάν θα πρέπει να υπάρχει» πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του.

 

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του στο Bloomberg την Κυριακή ο κ. Μάλοχ δήλωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από το ευρώ.