Διεθνή

Σήμερα επικυρώνεται ο διορισμός του Στ. Μνούτσιν στην ηγεσία του υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ

Σήμερα επικυρώνεται ο διορισμός του Στ. Μνούτσιν στην ηγεσία του υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ
Η Γερουσία των ΗΠΑ αναμένεται να επικυρώσει σήμερα την επιλογή από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, του πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs, επενδυτή στο Χόλιγουντ και χρηματιστή Στίβεν Μνούτσιν για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Πρόκειται για την "επιστροφή" ενός βετεράνου της Wall Street σε κομβική θέση για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια..

Κατά την άποψη οικονομικών κύκλων που έχει διαμορφωθεί στην Ουάσιγκτον, η τοποθέτηση του Μνούτσιν στην ηγεσία του υπουργείου των Οικονομικών στέλνει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση Τραμπ εμπιστεύεται τους τραπεζίτες, αλλά και τα άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του χρηματοοικονομικού-επενδυτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στην αμερικανική οικονομία.

Οι Δημοκρατικοί Γερουσιαστές που προσπάθησαν να εμποδίσουν την επικύρωση του διορισμού του Μνούτσιν, αναμένεται ότι θα τον καταψηφίσουν. Από την άλλη μεριά, δεν έχει εκδηλωθεί κάποια αρνητική πρόθεση από τους Γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο νομοθετικό σώμα.

Η επικύρωση του διορισμού, αναμένεται να γίνει με ψήφους 52 έναντι 48, ενώ η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί γύρω στις 19:00 σήμερα (τοπική ώρα Ουάσιγκτον).