Διεθνή

Πρόταση Σουλτς για οικονομικές συνέπειες σε όσους αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες

Πρόταση Σουλτς για οικονομικές συνέπειες σε όσους αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες
Οικονομικές συνέπειες για χώρες που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες θα προτείνει ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία αρνούνται την αλληλεγγύη σε σημαντικά θέματα θα πρέπει να υπολογίζουν σε οικονομικές συνέπειες και όχι στην πλήρη αλληλεγγύη της Γερμανίας και άλλων χωρών», σημειώνει ο κ. Σουλτς σε κείμενό του που θα παρουσιαστεί την Κυριακή και αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει το dpa.

Κατά τον κ. Σουλτς, «όποιος αρνείται κατηγορηματικά να δεχθεί πρόσφυγες ή επιδίδεται σε φορολογικό ντάμπιγνκ και σε καταστρεπτικό φορολογικό ανταγωνισμό δεν συμπεριφέρεται αλληλέγγυα. Κράτη - μέλη τα οποία δέχονται πρόσφυγες θα πρέπει να έχουν την υποστήριξη λ.χ. σε θέματα ανέγερσης κοινοτικών εγκαταστάσεων και σχολείων ή ιατρικής περίθαλψης».

Ο κ. Σουλτς παρατηρεί ότι για να δημιουργηθούν κίνητρα οικειοθελούς υποδοχής προσφύγων είναι αναγκαία μια επιπρόσθετη οικονομική υποστήριξη εκείνων των χωρών - μελών τα οποία σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος.

Στο μεταξύ, ο κ. Σουλτς θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν την Πέμπτη στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του SPD.