Διεθνή

Νέο λουτρό αίματος στο Τούρκου της Φινλανδίας

Νέο λουτρό αίματος στο Τούρκου της Φινλανδίας
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον οκτώ είναι οι τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στην πόλη Τούρκου, ανακοίνωσε η φινλανδική αστυνομία.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η επίθεση αυτή να σχετίζεται με τη διεθνή τρομοκρατία, ωστόσο ακόμη δεν μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Η αστυνομία κάλεσε τον κόσμο να μείνει μακριά από το κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Turun Sanomat, τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά την επίθεση.

Οι αστυνομικές αρχές της Φινλανδίας ανακοίνωσαν ότι ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς μετά την επίθεση με μαχαίρια που σημειώθηκε στην πόλη Τούρκου.

Ένας ύποπτος πυροβολήθηκε στο πόδι από αστυνομικούς και έχει συλληφθεί. Η αστυνομία ωστόσο ανακοίνωσε ότι αναζητεί και άλλους πιθανούς υπόπτους.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή, στην Πλατεία Πουουτόρι-Μάρκετ και κάλεσε τον κόσμο να αποφεύγει το κέντρο της Τούρκου.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της φινλανδικής εφημερίδας Turun Sanomat διακρίνεται ένας νεκρός, πεσμένος στο έδαφος, καλυμμένος με ένα λευκό σεντόνι.

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν δέχτηκαν επίθεση από τουλάχιστον έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι στην πόλη Τούρκου, στη νοτιοδυτική Φινλανδία και οι αρχές της χώρας ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα. Η υπουργός Εσωτερικών Πάουλα Ρισίκο αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση αυτή στις 19.00, ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση Yle, το κέντρο της πόλης έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς και τα εμπορικά καταστήματα έκλεισαν. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε τέσσερα ή πέντε ασθενοφόρα στην κεντρική Πλατεία της Αγοράς.

"Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Τούρκου και τη συνεχιζόμενη αστυνομική επιχείρηση. Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα", έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Γιούχα Σίπιλα.