Διεθνή

Έκτακτο: Ένοπλος εισέβαλε και «ταμπουρώθηκε» σε κτίριο στις Βρυξέλλες - Δείτε LIVE εικόνα

Έκτακτο: Ένοπλος εισέβαλε και «ταμπουρώθηκε» σε κτίριο στις Βρυξέλλες - Δείτε LIVE εικόνα
Ένας ή και περισσότεροι ένοπλοι εισέβαλαν και έχουν «ταμπουρωθεί» σε κτίριο στις Βρυξέλλες. Οι αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο είναι ισχυρές ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί. Με τις πληροφορίες μέχρι στιγμής να είναι ακόμη συγκεχυμένες, ξένα ΜΜΕ κάνουν λόγο για μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή Φορέ των Βρυξελλών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στις Βρυξέλλες, καθώς υπάρχουν αναφορές για ένοπλο άνδρα, στην περιοχή Φορέ, κοντά στην πλατεία Σεν Ντενί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επιχείριση πραγματοποιείται, κοντά σε ένα δημοτικό σχολείο που βρίσκονται περίπου 350 μαθητές. Τα παιδιά έχουν κλειστεί μέσα στο κτίριο για λόγους ασφαλείας.

Βελγικά μέσα αναφέρουν ότι ένας Πολωνός εμφανίστηκε σε κατάστημα στο Σαιν Ζιλ και υποστήριξε ότι έγινε μία δολοφονία, υποστήριξε εκπρόσωπος της Αστυνομίας των Βρυξελλών. Αστυνομικοί πήγαν στο σημείο που τους υπέδειξαν, όμως δεν βρήκαν τίποτα. «Ερευνούν τα κτίρια, όμως μπορούμε να πούμε πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί έξω από σπίτι, μέσα στο οποίο βρίσκεται οπλισμένος άνδρας.

Όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση RTBF, στο σημείο βρίσκονται ένοπλοι αστυνομικοί και ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ περιπολεί κι ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, οι αστυνομικοί ζήτησαν από κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Πάνω από την περιοχή πετούν και ελικόπτερα της αστυνομίας. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, στο χώρο βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το κτίριο βρίσκεται κοντά σε ένα δημοτικό σχολείο με 350 περίπου μαθητές.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν προληπτικά στο εσωτερικό του σχολείου.