Διεθνή

Απίστευτο περιστατικό: Ιταλός ευρωβουλευτής έβγαλε το παπούτσι του και πάτησε τις σημειώσεις του Μοσκοβισί (video)

Απίστευτο περιστατικό: Ιταλός ευρωβουλευτής έβγαλε το παπούτσι του και πάτησε τις σημειώσεις του Μοσκοβισί (video)
Ιταλός ευρωβουλευτής έβγαλε το παπούτσι του και πάτησε τις σημειώσεις του Μοσκοβισί Εντύπωση έκανε ένας Ιταλός ακροδεξιός ευρωβουλευτής, μετά τη συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώθηκε ότι η Κομισιόν απορρίπτει τον ιταλικό προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αντζελο Τσιόκα ανέβηκε στο βήμα, πήρε τις σημειώσεις του Πιερ Μοσκοβισί, έβγαλε το παπούτσι του και τις πάτησε. Δίπλα του, ο Γάλλος Επίτροπος των Οικονομικών είχε μείνει έκπληκτος.

 «Στο Στρασβούργο πάτησα (με μια σόλα που κατασκευάστηκε στην Ιταλία!!!) στο βουνό των ψεμάτων που ο Μοσκοβισί έγραψε εναντίον της χώρας μας. Η Ιταλία αξίζει τον σεβασμό, δεν σκύβουμε πλέον το κεφάλι», έγραψε στο Twitter ο ευρωβουλευτής της Λέγκα.

Από την πλευρά του, ο Πιέρ Μοσκοβισί σε ανάρτησή του για το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Ιταλό ευρωβουλευτή της ακροδεξιάς Λέγκας, Αντζελο Τσιόκα, καλεί σε επαγρύπνηση τους πολίτες.

Όπως λέει ένα περιστατικό μπορεί στην αρχή να φαίνεται αστείο και να γελάμε αλλά μια μέρα «ξυπνάμε με τον φασισμό».Συγκεκριμένα, ο κ. Μοσκοβισί έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:«Το επεισόδιο με το παπούτσι από την Ιταλία είναι αλλόκοτο. Στην αρχή χαμογελάμε και το θεωρούμε ως κάτι γελοίο, στη συνέχεια συνηθίζουμε σε μια κουφή συμβολική βία και μια μέρα ξυπνάμε με τον φασισμό. Ας βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση. Η δημοκρατία είναι ένας εύθραστος θησαυρός».

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που η Κομισιόν αποφασίζει κάτι τέτοιο για μια χώρα.

{https://twitter.com/AngeloCiocca/status/1054749403150475265}