Διεθνή

Ανταλλάζουν...γραφεία Ντράγκι με Λαγκάρντ

Ανταλλάζουν...γραφεία Ντράγκι με Λαγκάρντ
Το Bloomberg θεωρεί ότι ο καταλληλότερος για την θέση της απελθούσης Κριστίν Λαγκάρντ στο Δ.Ν.Τ., είναι ο Μάριο Ντράγκι.   

Ακόμη δεν πρόλαβε η Κριστίν Λαγκάρντ να αναλάβει τα καθηκοντά της στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και οι οικονομικοι αναλυτές θεωρούν ότι ο καταλληλότερος για την θέση της απελθούσης Λαγκάρντ στο Δ.Ν.Τ., είναι ο Μάριο Ντράγκι. 

Πρόταση με την οποία συμφωνεί και ο Bloomberg ο οποίος δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ με τους λόγους για τους οποίους ο Ντράγκι η ο πιο κατάλληλος. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ντράγκι πληροί όλες τις προυποθέσεις, αφού είναι άριστος γνώστης της Ευρωπαϊκής Οικονομίας, ενώ παράλληλα η συνεργασία του με την Κριστίν Λαγκάρντ όσο εκείνη ήταν πρόεδρος του Δ.Ν.Τ., ήταν άριστη. 

Οικονομικοί συντάκτες υπογραμμίζουν ότι μπορεί να μην ακούγεται καλά η άτυπη αυτή ανταλλαγή θέσεων, ωστόσο και οι δύο έχουν διαχειριστεί στο παρελθόν δύσκολες οικονομικές αλλά και πολιτικές καταστάσεις, οπότε δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης απέναντι και στους ηγέτες των μεγάλων κρατών. 

Από την άλλη, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν ότι η μετριοπαθής στάση του Μάριο Ντράγκι αναφορικά με το θέμα της Ελλάδος, ενδεχομένως να ενισχύσει και την συζήτηση περί «κουρέματος» του ελληνικού χρέους στο Δ.Ν.Τ.