Διεθνή

Μουντομπάσκετ: Η μεγάλη ώρα για την εθνική ομάδα έφτασε! - Τι ώρα και πού μπορείτε να δείτε το ματς

Μουντομπάσκετ: Η μεγάλη ώρα για την εθνική ομάδα έφτασε! - Τι ώρα και πού μπορείτε να δείτε το ματς
Η «επίσημη αγαπημένη» ζητάει σήμερα την υπέρβαση. Η κακή πορεία μέχρι στιγμής στο Μουντομπάσκετ της Κίνας κάνει επιτακτική την ανάγκη νίκης απέναντι στη Τσεχία και μάλιστα με διαφορά τουλάχιστον 12 πόντων.

Μετά την ήττα από τις ΗΠΑ και την επιβλητική νίκη της Τσεχίας επί της Βραζιλίας, η Εθνική πρέπει, για να περάσει στους «οκτώ» του Μουντομπάσκετ, να νικήσει τους Τσέχους με διαφορά, τουλάχιστον, 12 πόντων
Μοιράσου το άρθρο μέσω:

Η «επίσημη αγαπημένη» βρέθηκε με την… πλάτη στον τοίχο και την περασμένη Πέμπτη, στο τέλος της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, αλλά νίκησε τη Νέα Ζηλανδία και προκρίθηκε στους «16». Ασφαλώς, η αποστολή που έχει σήμερα το πρωί (11:30 - ΕΡΤ) στη Σενζέν είναι πολύ πιο δύσκολη.

Η «πρωτάρα» σε Παγκόσμιο Κύπελλο Τσεχία προέρχεται από δύο σερί καταπληκτικές νίκες, που την έφεραν στα πρόθυρα της οκτάδας. Για να προκριθεί στους «16» νίκησε την Τουρκία (91-76) -που δύο ημέρες νωρίτερα είχε ηττηθεί από τις ΗΠΑ ύστερα από δική της «αυτοκτονία»- και έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση στη δεύτερη φάση απέναντι στη Βραζιλία, με το μεγάλο της «αστέρι», τον 28χρονο πόιντ γκαρντ Τόμας Σατοράνσκι (που από τον Ουάσιγκτον πήρε μεταγραφή για το Σικάγο), να σκοράρει 20 πόντους με 7/10 σουτ εντός παιδιάς, να μοιράζει 9 ασίστ και να παίρνει 7 ριμπάουντ.

Το μεγάλο ζητούμενο για την Εθνική, η οποία, όπως επισήμανε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, έχει παίκτες έμπειρους από αγώνες όπου παίζονται διαφορές, είναι να βρει ρυθμό στην επίθεση. «Κακά τα ψέματα, αν δεν βρούμε δεύτερο και τρίτο πόλο στο σκοράρισμα πέρα από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, θα έχουμε πρόβλημα», παραδέχθηκε ο κόουτς της «επίσημης αγαπημένης» και υπογράμμισε:«Δημιουργούμε τις συνθήκες, αλλά πρέπει να είμαστε εύστοχοι. Είναι σημαντική η αυτοπεποίθηση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν παίζουμε με αυτοπεποίθηση. Κάναμε ένα λάθος στο ματς κόντρα στη Βραζιλία, κι αυτό μας κυνηγάει. Πρέπει να βρούμε τη λύση μόνοι μας. Είμαι ωστόσο σίγουρος ότι απέναντι στην Τσεχία θα ανταποκριθούν όλοι».

Εντύπωση προκάλεσε η απάντηση του Σκουρτόπουλου στην ερώτηση γιατί δεν δοκιμάζει σχήμα με τρία γκαρντ: «Αν μου βρείτε τρία γκαρντ, θα τους βάλουμε. Εχουμε τέσσερις περιφερειακούς όλους κι όλους».

Στη διάθεση του προπονητή της «επίσημης αγαπημένης» τέθηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που τραυματίστηκε (κάκωση στα πλευρά) στον αγώνα απέναντι στις ΗΠΑ.

Το σημερινό πρόγραμμα
Για τη δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου αναμένονται τα ματς:

11ος όμιλος

2η αγωνιστική

Τσεχία-Ελλάδα 11:30

ΗΠΑ-Βραζιλία 15:30

Βαθμολογία

ΗΠΑ 4-0
Τσεχία 3-1
Βραζιλία 3-1
Ελλάδα 2-2

12ος όμιλος

2η αγωνιστική

Δομινικανή Δημ.-Λιθουανία 11:00

Γαλλία-Αυστραλία 15:00

Βαθμολογία

Γαλλία 4-0
Αυστραλία 4-0
Λιθουανία 2-2
Δομινικανή Δημοκρατία 2-2

Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου

Αργεντινή-Σερβία 14:00

Ισπανία-Πολωνία 16:00

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου

Ο πρώτος του 11ου ομίλου – Ηττημένος του Γαλλία-Αυστραλία 14:00

Ο νικητής του Γαλλία-Αυστραλία – Δεύτερος 11ου ομίλου 16:00