Διεθνή

Κορονοϊός Πορτογαλία: 14χρονος αθλητής χωρίς υποκείμενο νόσημα ο νεαρότερος νεκρός στην Ευρώπη

Κορονοϊός Πορτογαλία: 14χρονος αθλητής χωρίς υποκείμενο νόσημα ο νεαρότερος νεκρός στην Ευρώπη
Ο κορονοϊός SARS-Cov-2 έχει αφήσει πίσω του χιλιάδες νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα σε όλο τον κόσμο.

Το βράδυ της Κυριακής ένα 14χρονο αγόρι από την Πορτογαλία, χωρίς υποκείμενο νόσημα, άφησε την τελευταία του πνοή. Ο Βίτορ Ραφαέλ Μπάστος Γκοντίνιο είναι το νεαρότερο καταγεγραμμένο θύμα του κορονοϊού στην Ευρώπη, λίγες ημέρες μετά το θάνατο μιας μαθήτριας από τη Γαλλία. Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, ο μικρός είχε ψωρίαση, αλλά δεν είχε κάποιο σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Όπως τονίζει η Daily Mail, o Βίτορ έπαιζε ποδόσφαιρο στην ομάδα της Μασέδα, στην περιοχή του Αβέιρο. Ο πιτσιρικάς έφυγε από τη ζωή σε νοσοκομείο της Σάντα Μαρία Ντα Φέιρα. Καταγόταν από το Οβάρ, 40 χλμ. νότια του Πόρτο. Εισήχθη στο νοσοκομείο μια εβδομάδα πριν το θάνατό του, εξαιτίας ενός επίμονου βήχα.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της ομάδας του στον Βίτορ είναι συγκινητικό: «Αυτή τη φορά δεν μπόρεσες να ντριμπλάρεις τον αντίπαλο, όπως τόσες φορές έκανες! Είμαστε κομμάτια και χωρίς λόγια! Αναπαύσου εν ειρήνη Πρωταθλητή!».

{https://twitter.com/Conflits_FR/status/1244390765121482753?s=20}

Στην Πορτογαλία, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 119 το μεσημέρι της Κυριακής 29 Μαρτίου. Περίπου 6.000 άτομα έχουν διαγνωστεί θετικά στον ιό και άλλα 5.500 αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Γερμανοί και Έλληνες επιστήμονες κοντά στην ανακάλυψη νέου φαρμάκου

Κορονοϊός - Αντισηπτικά: Πώς να προστατεύσετε τα χέρια σας

Κορονοϊός: Ο μισός μισθός της Προέδρου της Δημοκρατίας θα πάει στον ειδικό λογαριασμό