Διεθνή

Νέο επεισόδιο στην προπαγάνδα Ερντογάν: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα όπλα, οι Έλληνες έχουν μισοτελειωμένες Ένοπλες Δυνάμεις

pixabay pixabay
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες απειλητικές δηλώσεις μετά το υπουργικό συμβούλιο, φέρνοντας την τουρκική στρατιωτική ισχύ σε «πρώτο πλάνο».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε αρχικά στο Καστελόριζο λέγοντας:

«Στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα μικρό νησί μερικών χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί αυτό», ανέφερε αρχικά ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε με άκρως προκλητικό λόγο: «Για την ανεξαρτησία της Τουρκίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη διπλωματία και τη στρατιωτική ισχύ.

Τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Όταν έρθει η ώρα ελπίζω να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα.

Αντί να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων , κι αντί να κάνουν τους νταήδες με τις μισοτελειωμένες στρατιωτικές δυνάμεις τους, αφήνω την ιστορία, τους λέω να εξετάσουν καλά τις διπλωματικές αλλά και τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις τα τελευταία 4 χρόνια»