Διεθνή

Καπιτώλιο: Αυτός είναι ο αστυνομικός που έχασε τη ζωή του (βίντεο)

Screenshot Screenshot
Θρήνος στις ΗΠΑ, από το θάνατο του αστυνομικού χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό το κίνητρο του δράστη. Πρόκειται για τον Ουίλιαμ Έβανς, που υπηρετούσε στο σώμα της αστυνομίας επί 18 χρόνια

Θρήνος στις ΗΠΑ, από το θάνατο του αστυνομικού χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό το κίνητρο του δράστη. Πρόκειται για τον Ουίλιαμ Έβανς, που υπηρετούσε στο σώμα της αστυνομίας επί 18 χρόνια

 Νωρίτερα, το βράδυ της Παρασκευής 02.04.2021, ο οδηγός ενός αυτοκινήτου έριξε, κάτω από αδιευκρίνιστές ακόμα συνθήκες, το όχημά του πάνω σε αστυνομικούς της φρουράς του Καπιτωλίου, τραυματίζοντας θανάσιμα τον Έβανς και τραυματίζοντας έναν δεύτερο αστυνομικό, προτού να πέσει και ο ίδιος νεκρός από τα αστυνομικά πυρά.

Η αστυνομία έδωσε το όνομα του νεκρού αστυνομικού στη δημοσιτότητα, ωστόσο η ταυτότητα του δράστη όπως και τα κίνητρα του παραμένουν άγνωστα.
Παρόλα αυτά δεν φαίνεται να ήταν γνωστός στις αρχές, ούτε να είχε κάποια σχέση με μέλη του Κογκρέσου και το συμβάν αυτό κατά πάσα πιθανότητα δεν σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια.

Το αυτοκίνητο, αφού παρέσυρε τους αστυνομικούς, χτύπησε σε ένα από τα φράγματα ασφαλείας και σταμάτησε. «Τότε, ο ύποπτος βγήκε από το όχημα, κρατώντας ένα μαχαίρι» και προσπάθησε να επιτεθεί στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, ανέφερε η αρχηγός της αστυνομίας τους Καπιτωλίου, Γιογκανάντα Πίτμαντ. Εκείνοι άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Ο ένας από τους δύο τραυματίες αστυνομικούς υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε. Το συμβάν «δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία, αλλά προφανώς θα συνεχίσουμε τις έρευνες», εξήγησε ο Ρόμπερτ Κόντι, ο ασκών χρέη αρχηγού της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσινγκτον.

{https://twitter.com/BNONews/status/1378033385717792774?s=20}

Η φωτογραφία του αστυνομικού που έχασε τη ζωή του

{https://twitter.com/CapitolPolice/status/1378078115495301120?s=20}

Ex qA yWgAwEU0f