Διεθνή

Ρωσία: Αποχή από σεξ και βότκα για όσους εμβολιάζονται

Ρωσία: Αποχή από σεξ και βότκα για όσους εμβολιάζονται
Αποχή από το σεξ και τη βότκα καλούνται να κάνουν οι Ρώσοι πολίτες για τρεις μέρες μετά τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με την προτροπή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας της επαρχίας Σαράτοφ.

Ο Δρ Denis Graifer, αναπληρωτής υπουργός Υγείας για την περιοχή Σαράτοφ, δήλωσε ότι οι Ρώσοι θα πρέπει να απέχουν από το «αυξημένο σωματικό άγχος» μετά από το τρύπημα - συμπεριλαμβανομένου του σεξ.

Είχε προηγηθεί η προτροπή να αποφύγουν τη βότκα, το κάπνισμα και τις επισκέψεις στη σάουνα αμέσως μετά τον εμβολιασμό τους.

«Πιστεύω, και όλοι το γνωρίζουν, επίσης, ότι το σεξ είναι μια ενέργεια που καταναλώνει πολύ ενέργεια», δήλωσε ο Δρ Graifer σε συνέντευξη Τύπου.

«Προειδοποιούμε λοιπόν τους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί ότι δεν συνιστάται αυξημένη σωματική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένου του σεξ, μετά τον εμβολιασμό».

«Μπορείς να το κάνεις, απλά το κάνεις με προσοχή», είπε ο προιστάμενος του Graifer, Όλεγκ Κοστίν αναφερόμενος στο σεξ μετά από εμβόλια, προσπαθώντας να μαζέψει τα προσχήματα μετά την ακραία προτροπή περί αποχής.

Οι Ρώσοι πρέπει «να έχουν κοινή λογική και να μην το παρακάνουν», προέτρεψε.

Αξίζει ηα σημειωθέι ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί το εγχώριο εμβόλιό της Sputnik V. Ενώ το εμβόλιο δεν έχει ακόμη λάβει έγκριση από διεθνείς οργανισμούς υγείας, όπως η ΠΟΥ και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τις 47 χώρες όπου χρησιμοποιείται, δείχνουν ότι είναι πολύ αποτελεσματικό απέναντι στον ιό.

Η Ρωσία βρίσκεται επί του παρόντος σε ένα τρίτο κύμα Covid που πιστεύεται ότι οφείλεται στην εξάπλωση της μετάλλαξης Delta ή της ινδικής παραλλαγής.

Την Παρασκευή, η χώρα ανακοίνωσε περισσότερα από 25.000 κρούσματα της νόσου και περισσότερους από 700 θανάτους από τον ιό.