Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Shell ζήτησε... «συγγνώμη» και έφυγε από τη Ρωσία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Η Shell με ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό ότι διακόπτει κάθε οικονομική της δραστηριότητα στην Ρωσία, μετά τις διεθνείς πιέσεις για απομόνωση της Μόσχας, λόγω του πουλέμου στην Ουκρανία. Κλείνει και τα πρατήρια καυσίμων που υπάρχουν στη χώρα.

«Η Shell αποσύρεται από όλους τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, συμπεριλαμβανομένου του αργού πετρελαίου, των προϊόντων πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του υγροποιημένου φυσικού αερίου, με σταδιακό τρόπο», όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες μέρες αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας επέκρινε τη Shell ότι συνεχίζει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο, λέγοντας πως η εταιρεία συνεχίζει να συνεργάζεται με την κυβέρνηση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και ότι «είναι βαμμένο με αίμα».

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η απόφασή μας την περασμένη εβδομάδα να αγοράσουμε ένα φορτίο ρωσικού αργού πετρελαίου που θα διυλιστεί σε προϊόντα όπως η βενζίνη και το ντίζελ, παρά το ότι έγινε με την ασφάλεια των προμηθειών στην πρώτη γραμμή της σκέψης μας, δεν ήταν σωστή και ζητάμε συγγνώμη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Ben van Beurden.

{https://twitter.com/Shell/status/1501152139028176900}