Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σοβαρές απώλειες στις τάξεις των Ρώσων, τι αναφέρουν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σοβαρές απώλειες στις τάξεις των Ρώσων, τι αναφέρουν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες Φωτογραφία: Λογαριασμός Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Twitter
Σε έκθεση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας γίνεται λόγος για σημαντικές απώλειες που καταγράφουν τα ρωσικά στρατεύματα την 15η ημέρα της εισβολής στην Ουκρανία

Η μεγάλη ρωσική φάλαγγα στα βορειοδυτικά του Κιέβου έχει σημειώσει πολύ περιορισμένη πρόοδο την τελευταία εβδομάδα, ενώ έχει σημαντικές απώλειες χάρη σε παρεμβάσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνεται στο ενημερωτικό σημείο των υπηρεσιών πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας.

Την ίδια ώρα, σημαντικά περιορισμένες είναι και οι επιθέσεις της ρωσικής αεροπορίας, καθώς αντίθετα με τα προσδοκίες της Μόσχας αυτές δεν υπήρξαν ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην διάρκεια των πρώτων ημερών της εισβολής.

Στο ίδιο σημείωμα γίνεται αναφορά και στην επιλογή του Κρεμλίνου να κάνει χρήση κληρωτών στο ουκρανικό μέτωπο - παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του προέδρου Πούτιν.

Καθώς οι ανθρώπινες απώλειες αυξάνονται ο Ρώσος πρόεδρος θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει περισσότερα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων στις επιχειρήσεις του στην Ουκρανία.

WhatsApp Image 2022 03 10 at 10.43.54