Διεθνή

Ιταλία: «Ευεργετικός ρόλος της ταπείνωσης μαθητών», ζήτησε συγνώμη μετά τη δήλωσή του ο υπουργός παιδείας

Ιταλία: «Ευεργετικός ρόλος της ταπείνωσης μαθητών», ζήτησε συγνώμη μετά τη δήλωσή του ο υπουργός παιδείας Φωτογραφία: ΑΠΕ
Ο νέος υπουργός Παιδείας της Ιταλίας Τζουζέπε Βαλντιτάρα ζήτησε συγγνώμη την Πέμπτη που είπε ότι οι μαθητές που είναι βίαιοι στο σχολείο πρέπει να «εξευτελίζονται»

Σύμφωνα με το wantedinrome, ο νέος υπουργός Παιδείας της Ιταλίας Τζουζέπε Βαλντιτάρα ζήτησε συγγνώμη την Πέμπτη που είπε ότι οι μαθητές που είναι βίαιοι στο σχολείο πρέπει να «εξευτελίζονται» μπροστά στους συνομηλίκους τους, αναγκάζοντάς τους να κάνουν «χρήσιμη κοινωνική υπηρεσία».

Ο Βαλντιτάρα έκανε τις δηλώσεις σε συνέδριο στο Μιλάνο τη Δευτέρα και γρήγορα βρέθηκε στο επίκεντρο μιας διαμάχης

Χαιρετίζοντας την ταπείνωση ως «θεμελιώδη παράγοντα ανάπτυξης και διαμόρφωσης χαρακτήρα», ο Βαλντιτάρα είπε ότι με αυτόν τον τρόπο ο μαθητής «αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πράξεις του» και κερδίζει «λύτρωση».

Ωστόσο, μετά από αρκετές ημέρες κριτικής, ο Βαλντιτάρα παραδέχτηκε ότι ο όρος που χρησιμοποίησε ήταν «σίγουρα ακατάλληλος», αλλά τόνισε ότι το βασικό μήνυμά του παρέμεινε αμετάβλητο, αναφέρει η εφημερίδα La Stampa.

«Η αλαζονεία πρέπει να απαντηθεί με την ενίσχυση της κουλτούρας του σεβασμού και των ορίων και με την εκ νέου ανακάλυψη της θεμελιώδους αξίας της ταπεινότητας», είπε ο υπουργός.

Πρόσθεσε ότι μιλούσε αναφερόμενος σε «ένα αντικειμενικά αφόρητο επεισόδιο, αυτό ενός μαθητή που γρονθοκόπησε έναν δάσκαλο. Δήλωσα ότι η παύση αυτού του αγοριού για ένα χρόνο δεν έχει πολύ νόημα, πολύ καλύτερα να το κάνει υπεύθυνο [για τις πράξεις του ] αναγκάζοντάς τον να επιτελέσει κοινωνικά χρήσιμο έργο για τη σχολική κοινότητα».

Ο Βαλντιτάρα έγινε επίσης πρωτοσέλιδο αυτή την εβδομάδα επειδή επανέλαβε την επιθυμία του να απαγορεύσει τα κινητά τηλέφωνα στην τάξη καθώς και την κατάργηση του επιδόματος κοινωνικής πρόνοιας reddito di cittadinanza από νέους που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική τους εκπαίδευση.

{https://twitter.com/perchetendenza/status/1595767081370537984?}