Διεθνή

Κοινοβούλιο Σενεγάλης: Ποινή φυλάκισης σε βουλευτές μετά από άγριο καβγά, πέταξαν καρέκλα σε έγκυο

Κοινοβούλιο Σενεγάλης: Ποινή φυλάκισης σε βουλευτές μετά από άγριο καβγά, πέταξαν καρέκλα σε έγκυο Φωτογραφία: africanews
Δικαστήριο της Σενεγάλης καταδίκασε τη Δευτέρα δύο πολιτικούς σε έξι μήνες φυλάκιση για επίθεση σε έγκυο συνάδελφό τους κατά τη διάρκεια οξείας κοινοβουλευτικής συνεδρίασης τον περασμένο μήνα.

Δικαστήριο της Σενεγάλης καταδίκασε τη Δευτέρα δύο πολιτικούς σε έξι μήνες φυλάκιση για επίθεση σε έγκυο συνάδελφό τους κατά τη διάρκεια οξείας κοινοβουλευτικής συνεδρίασης τον περασμένο μήνα, η οποία εξελίχθηκε σε κανονικό καβγά.

Οι άνδρες βουλευτές, ο Amadou Niang και ο Massata Samb του αντιπολιτευόμενου κόμματος PUR, διατάχθηκαν επίσης να καταβάλουν συνολικά 5 εκατομμύρια φράγκα CFA (11.960 δολάρια) ως αποζημίωση στη βουλευτή Amy Ndiaye Gniby του κυβερνώντος συνασπισμού Benno Bokk Yakaar.

Σε χαοτικές σκηνές που συγκλόνισαν τη Σενεγάλη, ο Samb χαστούκισε την Gniby στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης για τον προϋπολογισμό στην Εθνοσυνέλευση την 1η Δεκεμβρίου, αφού εκείνη χλεύασε την κριτική που της άσκησε.

Η Gniby απάντησε πετώντας μια καρέκλα στον Samb, και στη συνέχεια σπρώχτηκε στο έδαφος από άλλους πολιτικούς και κλωτσήθηκε στην κοιλιά από τον Niang.

Ο καβγάς επιδείνωσε τις πολιτικές εντάσεις στη Σενεγάλη, οι οποίες αυξάνονται από τότε που το κυβερνών κόμμα έχασε την άνετη πλειοψηφία του στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου.

Η ήττα θεωρήθηκε ευρέως ως μομφή προς τον πρόεδρο Macky Sall εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με το αν θα επιδιώξει τρίτη θητεία το 2024, μια κίνηση που η αντιπολίτευση λέει ότι θα παραβίαζε τα όρια της θητείας καθώς και μια προηγούμενη υπόσχεση.

{https://www.youtube.com/watch?v=p_bYSKVJUHE}