Διεθνή

Η χώρα που επιστράτευσε... ιπτάμενους γιατρούς για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις στα νοσοκομεία

Η χώρα που επιστράτευσε... ιπτάμενους γιατρούς για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις στα νοσοκομεία Φωτογραφία: Pixabay
«Είναι πιο οικονομικό να ταξιδεύουν αεροπορικώς παρα οδικώς» και έτσι θα στέλνουν γιατρούς όπου υπάρχουν ελλείψεις με αεροπλάνο!

Η έλλειψη γιατρών σε μερικές περιφέρειες της Γαλλίας ξεπερνά κάθε προηγούμενο, με τις τοπικές αρχές να λαμβάνουν ακραία μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να μεταβαίνουν οι γιατροί αεροπορικώς - ορισμένες φορές την εβδομάδα - σε πόλεις όπου δεν υπάρχουν συναδελφοί τους.

«Είναι πιο οικονομικό να ταξιδεύουν αεροπορικώς παρα οδικώς (χρόνος, κούραση, ταχύτητα)», μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Παρίσι.

Από σήμερα, μάλιστα, Πέμπτη 25 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Νιέβρ των 200.000 κάτοικων η αερομεταφορά 8 γιατρών προκειμένου να εξυπηρετήσουν το νοσοκομείο της πόλης. Οι γιατροί, διαφορετικών ειδικοτήτων, μετά το πέρας της εργασίας τους θα επιστρέψουν το ίδιο βράδυ στην Ντιζόν, όπου και είναι η βάση τους.

Προς το παρόν, μια φορά την εβδομάδα θα πηγαινοέρχονται στην συγκεκριμένη πόλη πνευμολογοι, ογκολόγοι, γυναικολόγοι από το νοσοκομείο όπου λείπουν 50 γιατροί και τουλάχιστον 35 νοσοκόμοι και νοσηλευτές.