Διεθνή

Οι αεροπορικές εταιρείες που αναστέλλουν πτήσεις προς Ιράν, Ισραήλ και Λίβανο

Οι αεροπορικές εταιρείες που αναστέλλουν πτήσεις προς Ιράν, Ισραήλ και Λίβανο Φωτογραφία: EPA/WAEL HAMZEH
Η αεροπορική εταιρεία Middle East Airlines του Λιβάνου είναι από τις λίγες που ακόμα προαγματοποιεί πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Οι αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν τις πτήσεις τους προς το Τελ Αβίβ μετά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου.

Η British Airways ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ μέχρι τα τέλη του μήνα ενώ συμπληρώνοντας τη λίστα των αεροπορικών εταιρειών που έχουν ήδη κάνει ανάλογες ανακοινώσεις.

Η γερμανική Lufthansa έχει ήδη ανακοινώσει ότι αναστέλλονται οι πτήσεις της προς Τεχεράνη μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, προς Τέλ Αβίβ μέχρι 31 Οκτωβρίου και προς τη Βηρυτό μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου.

Η ολλανδική KLM προχωρά ακόμα περισσότερο και αναστέλλει τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ έχουν ανασταλεί και οι πτήσεις προς το Τελ Αβίβ τις τελευταίες ημέρες από τις εταιρείες Air India, Cathay Pacific, Delta, United, EasyJet, Ryanair και Wizz Air.

Η αεροπορική εταιρεία Middle East Airlines του Λιβάνου είναι από τις λίγες που ακόμα προαγματοποιεί πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Την Τρίτη ο Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέδωσε δελτίο στο οποίο συνιστά στους αερομεταφορείς να αποφεύγουν τον ιρανικό εναέριο χώρο, λόγω της πιθανότητας αντιποίνων από το Ισραήλ.

NETWORK