Διεθνή

Υποβρύχιο Titan: Νεκροί και οι πέντε επιβάτες - Έκρηξη διέλυσε το «κύτος», βρέθηκαν πέντε κομμάτια

Υποβρύχιο Titan: Νεκροί και οι πέντε επιβάτες - Έκρηξη διέλυσε το «κύτος», βρέθηκαν πέντε κομμάτια Φωτογραφία: Facebook
Το CNN μετέδωσε νωρίτερα ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν είναι μέρος του εξωτερικού περιβλήματος του Titan.

Αναλυτικά, η OceanGate, (εταιρία στην οποία ανήκε το βαθυσκάφος Titan), ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες του βαθυσκάφους με προορισμό το ναυάγιο του Τιτανικού είναι δυστυχώς νεκροί.

«Πιστεύουμε ότι ο διευθύνων σύμβουλός μας Στόκτον Ρας, ο Σαχζάντα Ντάουντ και ο γιος του Σουλεμάν Ντάουντ, ο Χάμις Χάρντινγκ και ο Πολ-Ανρί Ναρτζολέτ, έχουν δυστυχώς χαθεί», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

«Οι σκέψεις μας είναι με αυτές τις πέντε ψυχές και κάθε μέλος των οικογενειών τους κατά τη διάρκεια αυτής της τραγικής στιγμής. Θρηνούμε για την απώλεια της ζωής και της χαράς που πρόσφεραν σε όλους όσους γνώριζαν».

Η εταιρεία πρόσθεσε:

«Αυτή είναι μια εξαιρετικά θλιβερή στιγμή, θρηνούμε για αυτή την απώλεια. Ολόκληρη η οικογένεια της OceanGate είναι βαθιά ευγνώμων για τους αμέτρητους άνδρες και γυναίκες από πολλούς οργανισμούς της διεθνούς κοινότητας που έσπευσαν ευρείες πηγές και εργάστηκαν τόσο σκληρά σε αυτή την αποστολή.

Εκτιμούμε τη δέσμευσή τους για την ανεύρεση αυτών των πέντε εξερευνητών και τις ημέρες και νύχτες ακούραστης εργασίας τους για την υποστήριξη του πληρώματός μας και των οικογενειών τους.

Ζητάμε με σεβασμό να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή αυτών των οικογενειών κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ οδυνηρής περιόδου».

Πέντε ήταν τα κομμάτια που σηματοδότησαν ότι ήταν το Titan

Ένας υποθαλάσσιος εμπειρογνώμονας δήλωσε, σύμφωνα με το Sky News, ότι βρέθηκαν πέντε διαφορετικά μεγάλα κομμάτια συντριμμιών που σηματοδοτούσαν ότι επρόκειτο για τα απομεινάρια του υποβρυχίου.

Είπαν ότι τα αρχικά συντρίμμια που βρέθηκαν ήταν ο κώνος της μύτης έξω από το κύτος πίεσης και στη συνέχεια βρήκαν ένα μεγαλύτερο πεδίο συντριμμιών και μέσα σε αυτό - βρέθηκε το μπροστινό άκρο του κύτους πίεσης.

Στη συνέχεια βρήκαν ένα δεύτερο μικρότερο πεδίο συντριμμιών, όπου βρέθηκε το άλλο άκρο του κύτους πίεσης.

Καμία σχέση οι θόρυβοι

Δεν φαίνεται να υπάρχει σύνδεση μεταξύ των θορύβων και της τοποθεσίας στον πυθμένα της θάλασσας, λέει ο υποναύαρχος.

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ποιος ήταν ο χρόνος της έκρηξης, προσέθεσε τονίζοντας ότι η ακτοφυλακή των ΗΠΑ είχε τοποθετήσει σημαδούρες σόναρ έξω στο νερό για 72 ώρες, αλλά δεν είχαν εντοπίσει «καμία καταστροφή» είπε.

Τα συντρίμμια βρέθηκαν περίπου 200 μέτρα από την πλώρη του ναυαγίου του Τιτανικού

Οι ειδικοί λένε ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν από το υποβρύχιο Τιτάνας βρέθηκαν σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 μέτρων από την πλώρη του ναυαγίου.

Ο Carl Hartsville του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι βρέθηκαν σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχουν "συντρίμμια" του Τιτανικού.

Και προσθέτει: «Η περιοχή που βρέθηκαν τα συντρίμμια ήταν πολύ κοντά στο σημείο που βρισκόταν ο Τιτανικός. Είναι συνέπεια έκρηξης».

Τα συντρίμμια που βρέθηκαν κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού προέρχονται από υποβρύχιο που αγνοείται επιβεβαίωσε και η αμερικανική ακτοφυλακή.

«Τα συντρίμμια συνάδουν με μια καταστροφική απώλεια του θαλάμου πίεσης. Μετά τη διαπίστωση αυτή ενημερώσαμε αμέσως τις οικογένειες», δήλωσε ο υποναύαρχος Τζον Μάουγκερ της αμερικανικής ακτοφυλακής, ο οποίος ηγείται των ερευνών για τον Τιτανικό.

{https://youtu.be/IrxDTVXtrTU}