Διεθνή

Παναγία Σουμελά: Και επίσημα άδεια για την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο στο ιστορικό μοναστήρι του Πόντου

Παναγία Σουμελά: Και επίσημα άδεια για την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο στο ιστορικό μοναστήρι του Πόντου Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - INTIME
Στα χέρια των ανθρώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι πλέον η άδεια τέλεσης της Θείας Λειτουργίας τον Δεκαπενταύγουστο στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου.

Είναι επίσημο: θα γίνει κανονικά τον Δεκαπενταύγουστο η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, στο ιστορικό μοναστήρι της Τραπεζούντας.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σε ανακοίνωσή του, εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Νομάρχη Τραπεζούντας, ο οποίος υπογράφει την άδεια για τέλεση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά στις 15 Αυγούστου, αλλά και σε όλες τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές της Τουρκίας.

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

Ευχαρίστως ανακοινούται ότι την πρωίαν της σήμερον, Παρασκευής, 11ης τ.μ. Αυγούστου, ελήφθη εις τα Πατριαρχεία και η γραπτή άδεια (ημερομ. 11 Αυγούστου) διά την τέλεσιν της θείας Λειτουργίας εις την Παναγίαν Σουμελά, διά την οποίαν και εκφράζονται θερμαί ευχαριστίαι προς τον υπογράφοντα αυτήν Νομάρχην Τραπεζούντος και ευρύτερον προς τας αρμοδίας κυβερνητικάς αρχάς.

Εκ της Μ. Πρωτοσυγκελλίας